Huawei P40 Pro ar putea fi livrat cu zoom de 2 ori mai puternic decât cel de pe Galaxy S11

23.12.2019
Huawei P40 Pro ar putea fi livrat cu zoom de 2 ori mai puternic decât cel de pe Galaxy S11

Huawei este atât de departe în termeni de performanţă foto pe telefoanele sale, încât companii mari, precum Apple şi Samsung depun eforturi foarte mari pentru a ajunge din urmă producătorul chinez. Anul viitor, Samsung ar putea să „egaleze” performanţa modelului P30 Pro la capitolul zoom optic, prin integrarea unei camere periscopice cu zoom 5x. Se pare însă că Huawei va fi cu un pas înainte, cu o cameră cu zoom de două ori mai puternic: 10x.

Ming-Chi Kuo, analistul de afaceri originar din Taiwan, care urmăreşte de obicei mişcările celor de la Apple, a publicat un nou raport, în care dezvăluie câteva detalii despre următoarele smartphone-uri de la Huawei. De obicei, acesta foloseşte informaţii obţinute din cadrul angajaţilor furnizorilor de componente, deci rareori se înşală, întrucât companiile chiar plasează comenzile pentru aceste piese.

Când vine vorba despre performanţa Huawei P40 Pro la capitolul zoom optic, Kuo spune că vom avea de a face cu o cameră de tip periscop, similară în design cu cea de anul trecut, cu menţiunea că aceasta va integra la interior două noi elemente. Faţă de camera originală cu zoom 5x, care folosea doar o prismă, noua cameră foloseşte o prismă şi două oglinzi, care măresc imaginea de încă două ori, pentru zoom optic 10x. Fotografiile rezultate vor fi captate la rezoluţie de 8 megapixeli, în timp ce diafragma va fi foarte „închisă” în comparaţie cu alte tipuri de camere cu zoom: f/4.0.

Se pare însă că modelul P40 standard, care va fi semnificativ mai ieftin şi va integra o cameră mai puţin performantă, va concura de la „egal la egal” cu Galaxy S11, modelul de top de la Samsung. Acesta va folosi o cameră similară în design cu cea din 2019 de pe P30 Pro, cu cameră „periscop” cu o singură prismă şi mărire de 5 ori a subiectului.

Se zvoneşte însă că soluţia Samsung va avea o rezoluţie mult mai mare decât modelele Huawei, ceea ce ar putea sugera că performanţa zoom-ului digital şi hibrid ar putea fi comparabilă cu ceea ce face Huawei prin soluţii optice. Rămâne de văzut dacă teoria poate să susţină practica în primăvară, când Huawei P40 Pro şi Samsung Galaxy S11 vor ajunge în magazine.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult