Huawei P50 primește dată de lansare

19.07.2021
Huawei P50 primește dată de lansare

Deși era așteptat în perioada februarie-martie, Huawei P50 pare că va fi lansat la finalul lui iulie, producătorul chinez având de navigat atât propriile dificultăți legate de sancțiunile comerciale dictate de SUA, cât și criza globală de semiconductoare ce a lovit și alți jucători din industria smartphone.

Confirmată chiar de CEO-ul Huawei, Richard Yu, lansarea noului flagship al seriei P este confirmată pentru data de 29 iulie.

Huawei P50 folosește un design neobișnuit pentru camerele foto

Ilustrat deja cu imagini de prezentare neoficiale, Huawei P50  apare cu ecran plat și un sistem de patru camere foto, dispuse în două module separate. Se pare că Huawei adoptă camera cu elevație dublă, așa cum am mai văzut în ultima vreme de la producători precum Apple sau OnePlus. Fiecare modul de cameră include câte două lentile și doi senzori.

Potrivit unor zvonuri recente, Huawei P50 folosește noul senzor Sony IMX707 pentru camera principală, senzor de 40MP IMX600 pentru cea ultra-wide și un zenzor neprecizat penru camera telephoto cu zoom optic 3X. Modelul P50 Pro ar urma să folosească soluția Sony IMX800 pentru camera principală, un senzor OV64A de 64MP,  cameră periscope cu zoom optic 5X senzor ToF dintr-o generație nouă.

Huawei P50

La partea din față, Huawei P50 Pro se prezintă cu un ecran OLED curbat de 6.6 inch, perforat în dreptul camerei frontale cu o singură lentilă. Astfel, se pare că Huawei a renunțat la camera infraroșu, folosită de modelul anterior pentru autentificare prin recunoaștere facială. Tot downgrade poate fi considerată și substituirea difuzorului audio cu inducție în favoarea unei soluții de tip convențional.

Aparent, va exista și o ediție P50 Pro+, motorizată de chipsetul Snapdragon 888. Existența acestei variante ar fi decisă din necesitate, Huawei nedispunând de suficiente stocuri pentru soluția proprie Kirin 9000.

Huawei P50

Modelul standard Huawei P50 va avea ecran de 6.3 inch. Alături de noua serie P, vor fi dezvăluite și noua serie de accesorii Huawei Band 6 Pro, un nou dispozitiv smart screen și alte gadgeturi.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult