Leica anunță Leitz Phone 1, primul său telefon sub brand propriu, construit de Sharp

17.06.2021
Leica anunță Leitz Phone 1, primul său telefon sub brand propriu, construit de Sharp

După lansarea smartphone-ului Sharp Aquos R6 cu doar câteva săptămâni în urmă, a devenit clar faptul că Huawei nu va mai fi partenerul exclusiv al producătorului de echipamente foto Leica. Se pare însă că parteneriatul cu Sharp este atât de strâns deja, încât Leica anunță un smartphone sub brand propriu, numit Leica Leitz Phone 1, dezvoltat pe baza hardware a modelului Aquos R6, dar cu un design schimbat. Telefonul va fi însă lansat exclusiv în Japonia și va fi dedicat clienților Softbank.

Leitz Phone 1  de la Leica folosește platforma hardware Sharp Aquos R6

Acesta este primul smartphone Leica de până acum și dorește să ofere „experiența Leica autentică”, conform descrierilor oficiale. Astfel, Leica a ales să modifice corpul lui Aquos R6 în ceva care să semene mai mult cu camerele foto Leica pe Leitz Phone 1.

La nivel hardware, telefonul este o cantitate cunoscută. Vorbim despre un smartphone cu ecran la 240 Hz, cameră cu senzor de 1” de 20 megapixeli și chipset Snapdragon 888. Este probabil cel mai performant telefon de pe piață din acest moment, iar alegerea lui ca model pentru primul telefon Leica ar fi în ton cu brandul exclusivist de camere foto.

Telefonul este mai pătrățos decât Aquos de la Sharp, are logo-ul Leica pe spate, recunoscut ușor de către oricine, iar camera sa poate fi acoperită cu un capac, pentru a fi protejată. De asemenea, spatele este din sticlă mată, iar rama metalică este argintie.

În pur stil Leica, telefonul nu este unul ieftin

La nivel software, Leica a modificat probabil cel mai mult interfața Android 11 la nivel cromatic, oferind elemente grafice monocrome. De asemenea, aplicația de cameră folosește un design inspirat de camerele Leitz, cât și mai multe filtre de culoare, care vor oferi rezultate similare cu cele ale camerelor sale foto.

Fiind un telefon care va rămâne exclusiv Japoniei, nu există un preț oficial pentru Europa, însă cei 187.920 yeni ar însemna cam 1.420 de euro. Acest preț este mare pentru un smartphone, însă nu cu mult mai mare decât modelele flagship de la Samsung, Huawei sau Apple. Leica Leitz Phone 1 se lansează în luna iulie.

sursa: Engadget

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult