Huawei P50 Pro are cea mai bună cameră foto de pe un smartphone de până acum (DxOMark)

30.07.2021
Huawei P50 Pro are cea mai bună cameră foto de pe un smartphone de până acum (DxOMark)

Fiecare lansare de smartphone  din gama flagship de la Huawei din ultimii patru ani a fost marcată și cu doborârea unui nou record în clasamentul DxOMark. Huawei a continuat să împingă limitele fotografiei pe smartphone an de an, iar în 2021, în ciuda problemelor pe care le are la nivel mondial, compania a reușit din nou să își întreacă concurența din piață la acest capitol. Huawei P50 Pro, proaspăt dezvăluit ieri, în cadrul unui eveniment de prezentare care a avut loc în China, este acum telefonul cu cea mai performantă cameră foto de pe piață.

DxOMark a desemnat noul P50 Pro de la Huawei drept telefonul cu cea mai performantă cameră foto

Se pare că Huawei a reușit să îmbunătățească semnificativ performanța camerei principale prin alăturarea unui senzor monocrom de 40 megapixeli, pe lângă cel de 50 megapixeli, care îmbunătățește definiția detaliilor din cadre. Desigur, camera de 40 megapixeli poate fi folosită independent pentru cadre alb-negru. Camera ultrawide nu este tocmai impresionantă, având în vedere că a primit un „downgrade” de la generația anterioară, care folosea un senzor mare, însă camera cu zoom ar putea fi cea mai bună de pe piață.

DxOMark laudă nivelul scăzut de zgomot din fotografii în majoritatea condițiilor de fotografiere, cât și o plajă dinamică extinsă, care captează detalii indiferent de condițiile de iluminare. De asemenea, balansul de alb este foarte bine realizat, în timp ce camera foto cu zoom păstrează detalii chiar și pe obiecte foarte îndepărtate. Chiar și capabilitățile video ale telefonului au fost lăudate, pentru stabilizare foarte bună și calitate bună în special în interior, cu focalizare rapidă.

Totuși, există câteva probleme în anumite situații. Focalizarea în lumină slabă nu este întotdeauna corectă, în timp ce filmările în lumină slabă au mai mult zgomot de imagine decât fotografiile. De asemenea, balansul de alb în clipuri video poate varia. Acestea par a fi însă probleme care pot fi corectate cu un update de software.

Telefonul se va confrunta cu probleme în piață

Totuși, față de generațiile anterioare, P50 Pro are acum mai multe dezavantaje din cauza restricțiilor SUA asupra Huawei. Acest model nu doar că nu beneficiază de serviciile Google, dar telefonul nici măcar nu mai rulează versiunea standard de Android, ci HarmonyOS, un nou sistem de operare bazat pe Android. Mai mult, seria P50 nu este livrată cu modem-uri 5G. Telefoanele folosesc procesoare Kirin 9000 și Snapdragon 888, dar ambele variante sunt echipate cu modem-uri 4G.

huawei p50 pro dxomark

Huawei P50 Pro obține astfel un scor agregat de 144 puncte în testele DxOMark, cu 149 puncte la capitolul foto, cel mai mare de până acum, 107 pentru zoom și 116 pentru video. Scorul este cu doar un punct peste Xiaomi Mi 11 Ultra, lansat în urmă cu doar câteva luni și cu 5 puncte peste Huawei Mate 40 Pro+ din toamnă.

Iată cum arată acum clasamentul top 10 cele mai performante camere de pe smartphone-uri

  1. Huawei P50 Pro – 144
  2. Xiaomi Mi 11 Ultra – 143
  3. Huawei Mate 40 Pro+ – 139
  4. Huawei Mate 40 Pro – 136
  5. Xiaomi Mi 10 Ultra – 133
  6. Huawei P40 Pro – 132
  7. Oppo Find X3 Pro – 131
  8. Vivo X50 Pro+ – 131
  9. iPhone 12 Pro Max – 130
  10. iPhone 12 Pro – 128

sursa: DxOMark

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult