Huawei P60 are acum o dată de lansare. Modelul Pro va folosi o „insulă dinamică” în ecran

14.03.2023
Huawei P60 are acum o dată de lansare. Modelul Pro va folosi o „insulă dinamică” în ecran

Huawei a confirmat în mod oficial data la care va prezenta noua sa serie de smartphone-uri high-end, P60. Se pare că producătorul chinez revine la programul său de lansări din 6 în 6 luni pentru smartphone-uri de top, după ce în ultimii câțiva ani a apelat la o strategie anuală, alternând lansările de modele P cu cele din gama Mate. Evenimentul de lansare va avea loc în China și probabil că vom vedea aceste dispozitive mai târziu în Europa.

Când se lansează Huawei P60

Lansarea seriei Huawei P60 este programată pentru data de 23 martie, la ora 14:30 a Beijing-ului. În România, această lansare are loc la 8:30 dimineața. În cadrul evenimentului sunt așteptate cele două modele Huawei P60 și P60 Pro, dar se zvonește că tot aici vom vedea și următorul telefon pliabil de la Huawei, modelul Mate X3, alături de dispozitive din alte categorii precum ceasuri sau căști.

Simultan cu această informație oficială, apar și noi informații neoficiale despre Huawei P60 Pro. Se pare că modelul de top al companiei a fost implicat într-un „leak” pe Weibo, unde planurile 2D ale telefonului au fost publicate într-o fotografie. Astfel, putem vedea că avem de a face cu un sistem de camere cu o insulă mare, dar și cu un obiectiv imens în centru, probabil pentru camera foto principală. Acesta va fi și pe două nivelul, obiectivul camerei fiind semnificativ ieșit în relief.

huawei p60 pro schematics

Putem vedea branding-ul XIMAGE, noul sistem de fotografiere de la Huawei, care a înlocuit începând cu modelele Mate 50 branding-ul Leica. Cel mai interesant aspect al acestui leak este însă faptul că ecranul pare să includă un decupaj neobișnuit în ecranul P60 Pro. Acesta pare să fie unul dublu, cu un decupaj mai lung în stânga și unul mai mic în dreapta, sugerând o „insulă dinamică” similară cu ceea ce am văzut anul trecut pe modelele iPhone 14 Pro.

Dacă se dovedește a fi într-adevăr o astfel de „insulă”, Huawei devine al treilea producător cu decupaj lung pe partea din centru a ecranului, după Xiaomi cu modelul 13 Lite și Realme cu modelul mid-range C55.

sursa: GSM Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult