Huawei P60 și Mate 60 ar putea debuta simultan foarte curând

15.12.2022
Huawei P60 și Mate 60 ar putea debuta simultan foarte curând

Huawei ar putea începe să lanseze smartphone-uri pe un program mai accelerat începând cu 2023. Noi informații, publicate de surse neoficiale sugerează că după ce compania a lansat în ultimii doi ani doar două generații de flagship-uri, la distanță de mai bine de un an între ele, de anul viitor, compania ar putea lansa două game de telefoane de top simultan: P60 și Mate 50. Mai mult, acestea ar putea intra în producție foarte curând.

Huawei Mate 60 ar folosi un nou procesor

Gama de produse Huawei Mate 50 abia a ajuns pe piață de câteva săptămâni, iar compania ar putea deja lucra la lansarea unei generații Mate 60, care ar putea debuta alături de P60 din această primăvară.

Teme, un leaker cunoscut de pe Twitter, sugerează că Huawei ar putea aduce câteva schimbări importante în gama sa de smartphone-uri high-end. În primul rând, Mate 60 și P60 ar putea fi modele diferite ale aceleiași game. Astfel, Mate ar deveni flagship-ul de top, concurentul în piață pentru iPhone 14 Pro și Galaxy S23 Ultra, în timp ce Huawei P60 ar deveni un soi de „flagship de buget”.

Asta pentru că doar Mate 60 ar urma să fie echipat cu procesorul SM8525, adică Snapdragon 8 Gen 2 într-o versiune personalizată. Personalizarea ar putea consta însă doar în eliminarea capabilităților 5G și limitarea acestuia la conectivitate 4G, pentru a se încadra în restricțiile SUA impuse asupra Huawei.

P60 ar fi redus la statutul de flagship mai ieftin

Modelul P60 ar putea folosi însă configurația pe care am întâlnit-o pe Mate 50, cu chipset Snapdragon 8 Gen 1 și modem 4G. Practic, P60 ar rămâne cu un an în urmă la nivelul puterii de procesare.

Se pare însă că tehnologiile recente de fotografiere, precum diafragma variabilă de pe Mate 50 ar putea fi integrată și pe P60, chiar dacă ar fi un model dintr-o gamă mai ieftină. P60 ar putea fi livrat însă cu un senzor de 64 megapixeli pe camera principală, ceea ce sugerează că nu este același senzor flagship de 50 megapixeli de pe modelele recente.

Momentan Huawei nu a vorbit oficial despre următoarele sale smartphone-uri high-end, însă dacă planurile de lansare sunt atât de apropiate, cu siguranță vom auzi vești și pe căi oficiale foarte curând.

sursa: Gizchina

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult