Huawei P9 Lite: imagini noi şi specificaţii tehnice

21.04.2016
Huawei P9 Lite: imagini noi şi specificaţii tehnice

 Noi informaţii despre modelul P9 Lite de la Huawei vin de la comisia TENAA din China, care se ocupă cu aprobarea pentru comercializare a dispozitivelor electronice pe teritoriul ţării. Telefonul apare în câteva fotografii şi vine cu lista completă de specificaţii tehnice, care prezintă telefonul ca o alternativă mai ieftină la P9, fără să sacrifice anumite aspecte importante legate de performanţă.

Telefonul va păstra designul general al lui P9 cât şi dimensiunile. La prima vedere, singurele diferenţe majore sunt logo-ul Huawei, care este poziţionat pe partea din spate a telefonului, în partea de jos şi sistemul de cameră cu un singur senzor, fără logoul Leica. În rest, butoanele de volum şi power, senzorul de amprentă, cât şi tăviţa metalică pentru cartele SIM şi card microSD se regăsesc în aceleaşi locuri.

La capitolul hardware intern, Huawei a integrat un alt chipset HiSilion, modelul mid-range Kirin 650. Acesta vine cu opt nuclee la 2.0 GHz, care probabil că va oferi performanţă decentă în majoritatea scenariilor de utilizare normală. Spaţiul de stocare este de numai 16 GB, în timp ce memoria RAM rămâne tot de 3 GB. Display-ul de 5,2” cu panou IPS vine tot cu rezoluţie Full HD, în timp ce camera foto principală are rezoluţie mai mare (13 megapixeli), iar camera frontală vine cu acelaşi senzor de 8 megapixelli de pe P9.

Numele P9 Lite ar sugera că vorbim despre un smartphone mai mic şi mult inferior din punct de vedere al performanţei, însă lista de caracteristici ne demonstrează contrariul. Noua versiune de P9 încă nu a fost anunţată în mod oficial, însă dacă a ajuns în mânile oficialilor din China, probabil că lansarea sa este iminentă.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult