Huawei P9 va folosi lentile foto Leica Summarit

05.04.2016
Huawei P9 va folosi lentile foto Leica Summarit

Huawei va lansa foarte curând noul smartphone P9, iar noi imagini de presă publicate în mod neoficial dezvăluie marele atu al acestuia: sistemul foto dual-camera. Conform noilor informaţii pe care le-am putut interpreta din imagini, acesta va fi primul produs din portofoliul companiei chineze care va beneficia de pe urma parteneriatului cu Leica, fiind echipat cu lentile realizate de celebra companie dedicată fotografilor entuziaşti.

Imaginea dezvăluie întregul spate al dispozitivului, într-o imagine de rezoluţie înaltă. Poate fi cu uşurinţă observată carcasa metalică, care acoperă toate marginile noului P9, cât şi o mare parte din spate. În partea de sus, Huawei a integrat un panou de sticlă, similar cu cel pe care l-a folosit pentru realizarea modelului Nexus 6P, lansat în toamna anului trecut. Aici poate fi observat logo-ul LEICA, alături de câteva detalii despre lentilele folosite.

Este vorba despre lentile Leica Summarit H1, clasa mid-range a companiei. Acesta vor beneficia de diafragmă fixă f/2.2 şi distanţă focală de 27 mm. Nu este clar însă în ce mod vor fi folosite cele două camere, întrucât ambele par să ofere performanţă similară, spre diferenţă de sistemul dual-camera de pe LG G5 care vine cu un obiectiv normal şi unul supra-angular. Integrarea tehnologiei Leica sugerează şi un preţ ridicat, lucru care nu prea se împacă cu zvonurile despre mai multe modele de P9.

Probabil că doar modelul de top va fi echipat cu astfel de lentile, modelul Huawei P9 Lite fiind probabil mai modest la acest capitol. Imaginea a fost publicată de site-ul cnBeta. Vom afla detaliile complete despre Huawei P9 mâine, 6 aprilie, în cadrul unui eveniment de lansare care va avea loc la Londra.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult