Huawei poate să încarce un acumulator la 50% capacitate în doar cinci minute

16.11.2015
Huawei poate să încarce un acumulator la 50% capacitate în doar cinci minute

Producătorii de dispozitive mobile investesc destul de mulţi bani în dezvoltarea de noi tehnologii pentru acumulatori. Scopul este de a prelungi durata de utilizare la o singură încărcare a telefoanelor, ceasurilor, tabletelor şi laptop-urilor, însă noile baterii nu vor ajunge prea curând pe piaţă. Huawei se laudă însă cu o tehnologie nouă, al cărei scop este de a limita timpul de încărcare, putând oferi câteva ore bune de utilizare a unui smartphone după alimentare la curent de numai câteva minute.

În mod normal, un smartphone trebuie alimentat pentru 1-2 ore pentru a încărca acumulatorul aproape de capacitatea maximă. Tehnologii precum QuickCharge de la Qualcomm promit 60-70% încărcare în câteva zeci de minute sau o oră, însă soluţia Huawei este mult mai eficientă. Compania a dezvăluit un acumulator de 3.000 mAh, o capacitate destul de populară pentru smartphone-urile cu display de 5,5” din prezent, care poate atinge 48% încărcare după o alimentare de numai 5 minute. Conform testelor Huawei, această baterie reîncărcabilă a putut alimenta un smartphone pentru şapte ore de convorbiri, o performanţă greu de egalat în prezent. Alături de acest acumulator, compania a dezvăluit şi o soluţie dedicată pentru smartwatch-uri. Această metodă de încărcare proprietară poate încărca o baterie de 600 mAh până la 68% din capacitate în doar două minute.

Singura tehnologie concurentă cu rezultate apropiate este Qualcomm QuickCharge 3.0, care promite încărcarea de la zero la 80% în 30 de minute. Aceasta va debuta odată cu noua generaţie de chipset-uri Snapdragon (precum 820) anul viitor. Deşi aceste metode de încărcare nu vor prelungi durata de utilizare la o singură încărcare a dispozitivelor, utilizatorii vor putea pleca de acasă mai liniştiţi cu bateria descărcată. Atât timp cât vei avea la îndemână un încărcător compatibil, în câteva minute îţi vei putea aduce telefonul înapoi la viaţă. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult