Huawei pregătește lansarea Enjoy 60, primul său telefon cu procesor Kirin din ultimii ani

19.03.2023
Huawei pregătește lansarea Enjoy 60, primul său telefon cu procesor Kirin din ultimii ani

Huawei va ține un eveniment de lansare în China în doar câteva zile, iar în cadrul acestuia sunt așteptate anunțuri pentru seriile flagship Huawei P60 și Mate X3. Alături de aceste modele de top va fi dezvăluit și un nou smartphone din gama entry, Enjoy 60, care a fost deja confirmat pentru lansare. Se pare însă că acest model ar putea fi unul foarte important pentru companie, întrucât este așteptat să fie primul smartphone din portofoliul companiei care va integra un chipset Kirin, produs în fabricile din China după sancțiunile SUA.

Enjoy 60 va folosi un chipset Kirin proprietar, realizat pe litografie de 14 nm

Conform informațiilor disponibile în prezent, Huawei va folosi Kirin 710A, un chipset din gama inferioară, realizat pe un nod de litografie de 14nm. Asta sugerează că va fi un model cu o performanță limitată, dar și că va fi un chipset care va consuma multă energie, fiind produs pe un nod atât de învechit. Totuși, cam aceasta este limita tehnologică pe care fabricile din China o ating pentru dezvoltarea de cipuri în granițele țării, fără să folosească tehnologii de origine americană.

Procesorul Kirin 710A va folosi 4 nuclee Cortex-A73 la 2 GHz și 4 nuclee Cortex-A53 la 1,7 GHz. Aceste nuclee sunt din generații vechi.

Enjoy 60 de la Huawei va fi livrat în rest cu un ecran de 6,75” cu rezoluție HD+ (1.600 x 720 pixeli), refresh rate la 60 Hz și o cameră selfie de 8 megapixeli integrată într-un notch. Astfel, consumul de energie ar putea fi redus. Acumulatorul de 6.000 mAh se va încărca la 22,5 W, conform informațiilor disponibile. Configurația hardware va integra 8 GB RAM și 128 sau 256 GB stocare internă.

La capitolul camere foto, telefonul va beneficia de doi senzori pe spate. Unul de 48 megapixeli va deservi obiectivul wide, principal, în timp ce un senzor de 2 megapixeli va calcula adâncimea pentru modul portret. Butonul power integrează un senzor de amprentă.

Cel mai probabil modelul Enjoy 60 va rămâne exclusiv pieței din China.

sursa: Phone Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult