Huawei pregătește P30 Pro New Edition, cu acces la Google Mobile Services

04.05.2020
Huawei pregătește P30 Pro New Edition, cu acces la Google Mobile Services

Huawei se pregătește să lanseze smartphone-ul P30 Pro New Edition, care oferă acces la serviciile Google Mobile Services (GMS), potrivit unui anunț publicitar din Germania.

Compania chineză nu are licență Google pentru noi modele de smartphone-uri, așa că apelează la acest artificiu și lansează versiuni puțin modificate ale dispozitivelor pentru care poate folosi GMS legal.

Anunțul a apărut pe site-ul Huawei din Germania, transmite GSM Arena. Clienții care cumpără anumite modele de telefoane din seria P30 – Huawei P30 Lite, Huawei P30 Lite New Edition, Huawei P30, Huawei P30 Pro și Huawei P30 Pro New Edition – primesc gratuit tableta Huawei MediaPad T3 10 și o carcasă pentru aceasta.

Huawei nu a anunțat încă oficial modelul, al cărui nume apare de multe ori în termenii și condițiile ofertei promoționale.

Cel mai probabil, noul smartphone va avea mai multă memorie RAM și capacitate de stocare mai mare. Este posibil să aibă și un design ușor modificat.

Potrivit anunțului inițial, telefonul va putea fi comandat începând cu 15 mai.

Huawei are dificultăți din cauza sancțiunilor aplicate de SUA, admite fondatorul companiei, Ren Zhengfei. Omul de afaceri a declarat, într-un interviu acordat unei publicații din China, că Huawei va continua să folosească componente americane, deși are alternative la acestea.

În acest moment, companiile americane pot face afaceri cu Huawei doar dacă primesc permisiunea de la guvernul de la Washington.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult