Huawei pregăteşte un telefon cu cameră foto glisantă

04.08.2015
Huawei pregăteşte un telefon cu cameră foto glisantă

Succesorul modelului Honor 7 de la Huawei ar putea beneficia de o cameră foto puţin diferită, care se ridică deasupra ecranului la apăsarea unui buton dedicat, prevăzut pe lateralul carcasei.

Ilustrat cu o serie de imagini, noul smartphone Huawei integrează cele două camere foto (principală şi frontală) într-un singur modul, fixat cu un mecanism cu două poziţii de lucru, comutabile printr-o simplă apăsare de buton.

Chiar dacă la prima impresie pare doar un artificiu inutil de design, camera foto glisantă prezintă unele avantaje, permiţând folosirea blitz-ului dual LED cu ambele camere foto, obţinând poze selfie de mai bună calitate. În plus, mutarea camerei frontale pe un modul ce poate fi extins din spatele carcasei permite subţierea ramei ecranului la partea superioară, rezultând un telefon şi mai suplu decât ar fi fost posibil apelând la un design convenţional.

Huawei pregăteşte un telefon cu cameră foto glisantă

Din fericire, activarea funcţiei de glisare nu este necesară decât la folosirea camerei frontale, camera foto principală putând funcţiona în ambele poziţii.

Prezentat cu numele de cod Huawei ATH-AL00, noul smartphone este aşteptat să ofere senzor de amprente integrat chiar în butonul folosit pentru declanşarea camerei frontale, conectivitate dual-SIM şi un chipset Kirin creat chiar de Huawei. Din păcate pentru detalii complete va trebui să aşteptăm evenimentul oficial de lansare.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult