Huawei prezintă Mate S, răspunsul companiei pentru modelul iPhone 6 Plus

03.09.2015

Succesorul modelului Ascend Mate 7 de anul trecut, noul telefon Huawei Mate S păstrează designul integral metalic şi reduce dimensiunea ecranului la 5.5˝, devenind astfel un competitor direct pentru modelul iPhone 6 Plus oferit de Apple.

Prezentat chiar de CEO-ul Huawei, Richard Yu, noul Mate S vine într-o carcasă de 7.2 mm grosime, având partea din faţă acoperită cu un scut Gorilla Glass 4 ce dă o curbură uşoară ecranului cu rezoluţie 1080p. Pe spatele carcasei poate fi observată camera foto de 13MP prevăzută cu funcţie de stabilizare optică, alăturată unui blitz LED şi senzorul biometric. La baza ecranului, conectorul micro-USB este flancat cu două difuzoare stereo.

La interior, Mate S ascunde o configuraţie bazată pe chipsetului Huawei Kirin, ajutat cu 3GB memorie RAM.

Huawei prezintă Mate S, răspunsul companiei pentru modelul iPhone 6 Plus

Comparat cu rivalul iPhone 6 Plus, Huawei Mate S include o funcţie de încărcare rapidă ce scurtează la jumătate timpul de aşteptare pentru obţinerea unei sarcini complete. Mai puţin important, banda pentru antenă perforată pe capacul metalic este cu 0.5mm mai subţire decât la modelul iPhone 6 Plus, Huawei considerând asta un avantaj la partea de estetică.

În ce priveşte senzorul de amprente, acurateţea şi viteza acestuia au fost crescute cu 100% faţă de modelul anterior, eliminând problemele cauzate de transpiraţie sau apă.  În plus, pe lângă deblocarea ecranului, senzorul biometric poate fi folosit acum şi pentru derularea listei de notificări, a colecţiilor de poze, pentru a răspunde la apelurile primite şi obţinerea de poze selfie cu ajutorul camerei frontale de 8MP.

Exclusiv pentru versiunea cu 128GB memorie internă şi ecran cu tehnologie Force Touch, Mate S substituie cele 3 butoane din interfaţa Android cu un aşa numit ˝magic bottom„, activat la atingerea părţii de jos a ecranului.

Telefon dual-SIM, Huawei Mate S permite comutarea între reţele LTE fără schimbarea cartelei. Dispozitivul va putea fi obţinut la precomandă începând cu jumătatea acestei luni la preţul de 699 euro, în versiune cu 32GB memorie internă şi carcasă de culoare Prestige Gold. Variantele Coral Pink cu 64GB memorie, respectiv ediţia Huawei Mate S cu tehnologie Force Touch şi 128GB memorie, vor fi disponibile la o dată ulterioară.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult