Huawei promite Android Q pe telefoanele sale imediat după lansarea pe Pixel

10.05.2019
Huawei promite Android Q pe telefoanele sale imediat după lansarea pe Pixel

În ciuda faptului că este cel de-al doilea producător de smartphone-uri la nivel global şi că este pe cale să ajungă pe primul loc în viitorul apropiat, Huawei nu pare să ofere prea multă atenţie update-urilor software rapide. Această strategie ar putea să se schimbe odată cu lansarea Android Q, compania promiţând o actualizare rapidă după ce noua versiune a sistemului de operare va fi disponibilă pe dispozitivele Pixel în toamna acestui an.

Huawei a confirmat pe contul său de Weibo că cele mai puternice dispozitive din portofoliul său vor fi actualizare foarte repede la cea mai nouă versiune de android. Nu este totuşi clar ce înseamnă „timp scurt” din punctul de vedere al Huawei, însă anul trecut au trecut câteva luni până când EMUI 9 a debutat odată cu lansarea modelelor Mate 20. De această dată, compania probabil că vrea să scurteze timpul la câteva săptămâni.

Cu această ocazie, au fost confirmate şi modelele care vor primi Android Q în primul val. Desigur, este vorba despre dispozitivele premium, echipate cu cel mai recent chipset, utilizatorii de variante „lite” şi dispozitive din gama mid-range fiind nevoiţi să aştepte mai mult. În anumite cazuri, Huawei probabil că nici nu va actualiza software-ul de pe aceste dispozitive ieftine.

EMUI bazat pe Android 10 Q va fi disponibil pe următoarele dispozitive:

  • Huawei Mate 20
  • Huawei Mate 20 Pro
  • Huawei Mate 20X
  • Huawei Mate 20 5G
  • Huawei P30
  • Huawei P30 Pro
  • Honor View 20
  • Honor Magic 2

Acestor 8 dispozitive probabil că li se vor alătura şi noile modele Honor 20 şi Honor 20 Pro, care încă nu au fost anunţate în mod oficial.

Este foarte posibil ca EMUI bazat pe Android Q să primească numele EMUI 10 şi să vină pre-instalat pe dispozitivele din seria Huawei Mate 30, care va fi lansată în toamnă. Desigur, având în vedere că anunţul a fost făcut în China, nu este clar dacă Android Q va ajunge în toate ţările în acelaşi timp, sau dacă piaţa din China are prioritate.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult