Huawei promite HarmonyOS în Europa în 2022, lansări pentru Mate 50 și Mate X2

04.12.2021
Huawei promite HarmonyOS în Europa în 2022, lansări pentru Mate 50 și Mate X2

Derek Yu, președintele Huawei pe Europa, a oferit câteva informații despre planurile companiei pentru anul 2022 în cadrul unui interviu pentru publicația românească Adevărul. Acesta a vorbit despre disponibilitatea HarmonyOS în Europa, dar și despre planurile de a lansa un nou smartphone high-end. Anul 2021 a fost primul în care am văzut doar una dintre seriile premium ale companiei din această categorie, iar aceasta tot continuă să întârzie pe piață: seria P50.

Președintele Huawei Europa confirmă planurile companiei pentru 2022

Derek Yu a răspuns la întrebarea despre HarmonyOS în Europa că această versiune de software va ajunge pe dispozitive abia în 2022. Momentan, Huawei livrează telefoanele noi, dar și update-uri pentru cele deja lansate sub forma EMUI 12, care este o versiune de software încă bazată pe Android. Și HarmonyOS este la bază Android în varianta open source, însă este semnificativ modificat. De altfel, HarmonyOS este deja lansat în Europa pe tablete și smartwatch-uri.

„În iunie anul acesta am anunţat HarmonyOS 2.0, este în principal pentru China şi avem deja peste 100  de milioane de utilizatori, care sunt mulţumiţi de experienţa pe care o oferă sistemul de operare. Când utilizatorii trec de la Android la HarmonyOS, nivelul de satisfacție creşte cu 10%. Pentru utilizatorii din Europa vom introduce HarmonyOS de anul viitor (2022).”, a răspuns Derek Yu.

Referitor la telefoanele high-end, Yu a declarat că Huawei pregătește un nou dispozitiv Mate pentru 2022. Acesta va fi probabil că lansat după ce Huawei P50 ajunge oficial în Europa la începutul anului următor. Anterior, compania lansa în prima jumătate a fiecărui an seria P, în timp ce seria Mate venea spre finalul anului, în octombrie sau noiembrie.

În cele din urmă, Derek Yu a vorbit și despre un nou telefon pliabil. Modelul Mate X2, cel care a schimbat design-ul de la unul cu ecran pliabil pe exterior, la unul pe interior, nu a fost lansat în afara chinei. Yu spune că vom vedea cel mai recent dispozitiv pliabil Huawei lansat în Europa la MWC 2022. Nu este clar dacă este vorba tot despre Mate X2, sau dacă va fi modelul următor, cu hardware actualizat.

Dacă 2021 a fost un an mai cu mai puține lansări Huawei, 2022 pare să fie unul ceva mai aglomerat pentru companie, în special în zona Europei.

sursa: Adevărul

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult