Huawei şi Leica extind parteneriatul pentru camere foto anunţând înfiinţarea unui laborator de cercetare comun

26.09.2016
Huawei şi Leica extind parteneriatul pentru camere foto anunţând înfiinţarea unui laborator de cercetare comun

Huawei va avea propriul centru de cercetare şi inovaţie, a cărui activitate se va desfăşura la sediul central Leica, din oraşul Wetzlar în Germania.

Botezat Max Berek Innovation Lab, după faimosul optician responsabil cu dezvoltarea primelor lentile de înaltă calitate ce au făcut din producătorul german o companie de renume internaţional, noul centru de cercetare vine în continuarea parteneriatului anunţat în luna februarie şi concretizat în luna aprilie prin lansarea modelului Huawei P9, primul smartphone Huawei care poartă semnătura celebrului producător de lentile.

Noul laborator de cercetare va servi la „dezvoltarea continuată a sistemelor optice, dar şi noi tehnologii software, cu rolul de a îmbunătăţii calitatea imaginii pentru o largă varietate de aplicaţi mobile şi fotografice”, incluzând aplicaţii  AR (augmented reality) şi VR (virtual reality).

Momentan, nu este clar când va începe efectiv activitatea noului centru. Cert este că o colaborare dusă mai departe decât simpla folosire a imaginii de brand nu poate fi decât benefică pentru Huawei, oferind producătorului chinez şansa de a lansa noi modele smartphone care să poată concura de la egal la egal cu giganţii industriei în domeniul abilităţilor foto.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult