Huawei va lansa în toamnă un smartphone compatibil cu Daydream VR de la Google

03.06.2016
Huawei va lansa în toamnă un smartphone compatibil cu Daydream VR de la Google

Huawei a confirmat deja că va fi unul dintre parenerii Google pentru programul Daydream, o nouă iniţiativă pentru realitate virtuală high-end pe mobile. Se pare că această nouă direcţie va fi foarte importantă pentru compania chineză, întrucât plănuieşte să aducă pe piaţă primul smartphone compatibil cu Daydream din portofoliul său chiar în 2016, alături de câteva accesorii dedicate. De asemena parteneriatul cu Leica va continua, modelul P9 fiind doar primul dispozitiv dintr-o serie lungă.

Într-un interviu pentru Wall Street Journal, CEO-ul Huawei, Richard Yu a confirmat că va lansa primul smartphone compatibil cu Daydream VR în toamna acestui an. Nu au fost oferite detalii clare despre acesta, însă cu siguranţă va fi un model de top. Google a demonstrat tehnologia la I/O 2016, declarând că aceasta va necesita hardware puternic pentru a funcţiona, experienţa oferită fiind cu mult peste ceea ce poate oferi acum programul Cardboard.

Alianţa cu Leica pentru realizarea de smartphone-uri cu capabilităţi foto de top va fi de lungă durată. Yu a declarat că telefoanele Huawei vor fi realizate în parteneriat cu compania germană pentru cel puţin încă cinci ani. Planul companiei este de a urca pe primul loc în topul producătorilor de smartphone-uri la nivel mondial, iar segmentul high-end este acum cel mai important pentru a putea atinge acest obiectiv.

Momentan, Huawei este un brand care se bucură de succes foarte ridicat în Europa, Orientul Mijlociu şi India, urmând ca în curând să se extindă cu terminale şi în Statele Unite, unde acestea sunt disponibile doar în magazine, nu şi la operatori.

Citeşte şi Huawei P9 Lite descoperit în oferta unui magazin din România

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult