Huawei depășește Samsung și Apple în vânzări, în ciuda restricțiilor SUA

15.06.2020
Huawei depășește Samsung și Apple în vânzări, în ciuda restricțiilor SUA

Pandemia de COVID-19 a dus la o scădere semnificativă a vânzărilor de smartphone-uri în 2020. Acesta trebuia să fie anul în care piața să revină la o creștere sănătoasă, datorită tehnologiilor noi precum 5G și ecrane mai rapide. În realitate însă, pandemia de COVID-19 a dus la scăderi semnificative față de anul trecut. Conform celui mai nou raport Coutnerpoint, piața de smartphone-uri a înregistrat în aprilie o scădere de 41% față de 2019. Huawei reușește astfel să devină cel mai mare producător de smartphone-uri din lume la capitolul volum de vânzări.

Huawei, peste Apple și Samsung în vânzări

Un nou raport Counterpoint, citat de publicația chineză Sina Technology, spune că Huawei a fost în luna aprilie cel mai mare producător de telefoane. Compania a fost responsabilă pentru 21,4% dintre vânzările de telefoane mobile la nivel mondial, fiind urmată de Samsung cu 19,1%. În total, în luna aprilie au fost vândute 69,37 milioane de smartphone-uri.

Cum a reușit însă Huawei să depășească Samsung în condițiile actuale? Pare să fie vorba despre un cumul de factori. În primul rând, Huawei are în ultima perioadă vânzări predominant în China, unde este lider de piață. Chiar dacă vânzările sale de telefoane au scăzut semnificativ în 2020 la nivel global, numărul de unități vândute a crescut semnificativ în China. Având în vedere că piața chineză a fost lovită de COVID-19 prima, aceasta a reușit deja până în aprilie să intre într-o stare de recuperare.

Cum a căzut Samsung pe locul al doilea

Între timp, Samsung se confruntă cu probleme la nivel global. Întrucât vinde foarte puține unități în China, producătorul sud coreean se bazează pe vânzările din Europa și SUA în principal. Totuși, aceste regiuni au fost în perioada respectivă cele mai afectate de COVID-19. De asemenea, modelele Galaxy S20 au înregistrat scăderi în vânzări de peste 30% față de seria S10. Nu în ultimul rând, India, o piață care devine importantă pentru Samsung, a fost de asemenea în izolare în perioada respectivă.

Desigur, ne confruntăm cu o anomalie. Chiar dacă Huawei este momentan producătorul de telefoane care vinde cel mai mult, probabil că nu se va menține foarte mult pe această poziție. Sunt așteptat creșteri de vânzări pentru Samsung în perioada următoare, odată cu lansarea modelelor Galaxy Note20. De asemenea, multe țări încep să slăbească restricțiile legate de pandemia de COVID-19, așa că vânzările ar putea să revină la normal în următoarea perioadă.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult