Huawei Y9a ar putea fi un model mid-range cu design inspirat de Mate 30 Pro

25.08.2020
Huawei Y9a ar putea fi un model mid-range cu design inspirat de Mate 30 Pro

Huawei se pregătește să lanseze un nou smartphone din gama de buget Y, de data aceasta cu un design inspirat de cel al seriei Mate 30, dar și cu un ecran complet, fără notch. Noul model pare să se numească Huawei Y9a și ar putea fi modelul poziționat în oferta companiei la limita superioară a gamei de produse mid-range. În timp ce partea din față este lipsită de foarte multe elemente, partea din spate este parcă luată direct de pe modelul de top din toamna anului trecut.

Huawei Y9a arată ca un Mate 30, dar integrează componente de medie

Telefonul a apărut deja pe bannere în anumite magazine din lume și aflăm totodată și informații despre configurația sa hardware. Vorbim despre un dispozitiv echipat cu 8 GB memorie RAM, 128 GB stocare internă, probabil un chipset Kirin din seria 700 sau o alternativă de la MediaTek, alături de un sistem cu patru camere foto., trei dintre ele care sunt active.

Senzorii par să fie de 64, 8, respectiv 2 megapixeli, probabil cu focale wide, ultra-wide și macro. Cea de-a patra ar putea fi o cameră de adâncime, în timp ce blitz-ul este complet separat de modulul foto. Acesta este însă încadrat într-un cerc, care aduce aminte foarte mult de modelul Mate 30 Pro. Dacă ar fi fost să ghicim, am fi zis că acesta este Mate 30 Lite. Dar acel model există deja și nu seamănă aproape deloc cu varianta high-end.

Întrucât camera frontală nu poate fi observată în niciun decupaj în ecran, putem presupune că este vorba despre o cameră retractabilă. De asemenea, ecranul pare să fie unul de tip LCD, întrucât pe laterala din dreapta există un senzor de amprentă integrat în butonul power. Încărcarea acestui model pare să fie la nivelul dispozitivelor de top de la Huawei, folosind tehnologia SuperCharge la 40W.

Cum este evident și pe bannerul care pare să anunțe Huawei Y9a, telefonul vine livrat cu acces la Huawei Mobile Services și magazinul de aplicații App Gallery. Un anunț oficial al acestui model este iminent.

sursa: GSM Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult