Husele oficiale pentru Galaxy Fold costă cât un smartphone cu Android entry-level

08.04.2019
Husele oficiale pentru Galaxy Fold costă cât un smartphone cu Android entry-level

Cu un preţ de 2.000 de euro, este destul de clar că Samsung Galaxy Fold nu va fi un smartphone pentru oricine, iar capacitatea limitată a producătorului sud coreean de a produce display-uri flexibile sugerează că nici măcar cei care vor fi interesaţi de dispozitiv nu au garanţia că îl vor şi găsi în magazine pentru a-l cumpăra. Având în vedere cât de scump va fi dispozitivul, ne-am fi aşteptat ca măcar husele de protecţie să fie mai accesibile, însă Samsung este de părere că totul trebuie să fie la un nivel „premium”. Astfel, husele oficiale pentru Galaxy Fold costă cât un smartphone entry-level.

Magazinul de dispozitive mobile MobileFun a listat înainte de termen câteva accesorii pentru Galaxy Fold. Acestea erau huse oficiale, produse de Samsung, realizate din piele, ale căror preţ este impresionant. Vorbim despre simple huse care „îmbracă” telefonul  de 120 de dolari americani, adică puţin peste 100 de euro. MobileFun listează două modele de husă pentru Galaxy Fold, una neagră şi una albă, însă acestea nu vor fi disponibile la lansarea oficială a dispozitivului.

Pre-comenzile pentru Galaxy Fold vor începe la sfârşitul lunii aprilie, cu o lansare programată pentru prima săptămână din luna mai. Cele două huse vor fi livrate însă abia la o lună după lansarea telefonului, conform MobileFun, însă aici ar putea interveni o lipsă de stocuri, probabil Samsung păstrând primele huse oficiale exclusiv pentru magazinele sale retail şi pentru parteneri mai apropiaţi.

Tot MobileFun listează şi alte două huse pentru Galaxy Fold de la Case-Mate şi una de la Olixar. Acestea au preţuri de 65, respectiv 43 dolari americani, la un nivel mai apropiat de ceea ce ne-am obişnuit să plătim pentru huse de protecţie de calitate, care oferă atât protecţie, cât şi un design plăcut. Totuşi, majoritatea huselor pentru Galaxy Fold vor arăta ciudat, cel puţin la început, întrucât acestea sunt primele modele realizate pentru un dispozitiv pliabil.

La preţul de 120 de dolari, cei cu bugete restrânse pot cumpăra smartphone-uri entry-level de la Nokia, Xiaomi şi mulţi alţi producători, care pot oferi acces la toate funcţionalităţile de bază ale unui smartphone. Desigur, construcţia nu va fi premium, performanţa nu va fi de top, iar camerele foto nu vor performa bine în lumină slabă, însă majoritatea utilizatorilor nu au nevoie de mai mult decât acces la reţele de socializare, Netflix şi YouTube. Galaxy Fold în schimb va fi atât un produs „de lux”, cât şi un dispozitiv care va încerca să îi ajute pe cei din mediul business să îşi îmbunătăţească productivitatea, permiţând rularea a trei aplicaţii simultan.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult