i-mate Intelegent, un smartphone Windows 8 cu procesor Atom şi dock cu ecran

10.05.2013
i-mate Intelegent, un smartphone Windows 8 cu procesor Atom şi dock cu ecran

Acum mulţi ani, când sistemul de operare Windows Mobile era încă cea mai bună opţiune pentru telefoanele mobile cu ecran tactil, compania i-mate era un nume binecunoscut. Un designer de terminale, de producţia efectivă a acestora ocupându-se HTC şi Inventech, i-mate a fost printre primele companii care au pus accent pe  puterea grafică şi au folosit soluţiile NVIDIA GoForce, precursoarele cunoscutelor cipuri Tegra. După 2007, compania a intrat într-un con de umbră, însă se pare ca aceasta doreşte să se întoarcă în forţă cu un terminal neobişnuit.

Zvonurile despre Intelegent, telefonul care va rula nu Windows Phone 8, ci direct Windows 8, au apărut acum câteva luni, însă au părut mai mult o glumă decât un proiect cu şanse de materializare. Conform PC World, i-mate Intelegent este însă un produs real iar acesta va fi lansat în vara acestui an la un preţ de circa 750 de dolari.

Bazat pe o soluţie Intel Clover Trail precum alte tabletele Windows 8, mai precis pe procesorul Atom Z2760, i-mate Intelegent va oferi un ecran de 4,7” si rezoluţie de 1280 x 768 pixeli, 2 GB memorie RAM, stocare internă de 64 GB, camere foto de 8 şi 2 MP şi o baterie cu o capacitate de 3000 mAh, capabilă să ducă tot acest ansamblu hardware în spate.

Utilizarea Windows 8 fără un ecran de dimensiuni mai mari, capabil să ofere o experienţă desktop mulţumitoare, nu ar avea prea mult sens. În acest scop, i-mate va oferi o staţie de andocare şi un ecran separat, care se va conecta wireless la telefon, întregul ansamblu urmând să ajungă la un preţ de 1600 de dolari.

Deoarece Windows 8 nu include suport pentru telefonie, i-mate Intelegent va folosi platforma de comunicaţie Lync de la Microsoft. Aceasta va oferi o interfaţă grafică pentru telefonie şi mesagerie, însă convorbirile se vor desfăşura prin intermediul modemului radio, la fel ca în cazul celorlalte telefoane mobile.

Ideea i-mate este interesantă, fără a fi şi inovatoare. ASUS Padfone şi Padfone 2 oferă exact acelaşi lucru, diferenţa majoră în acest caz fiind însă utilizarea unui sistem de operare desktop complet, cu toată suita de aplicaţii şi compatibilitate software cunoscută oricărui utilizator Windows.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News