Idei de cadouri pentru gadgetari: smartwatch, smartphone şi tablete numai bune de dăruit celor dragi

14.12.2014
Idei de cadouri pentru gadgetari: smartwatch, smartphone şi tablete numai bune de dăruit celor dragi
Smartwatch şi accesorii pentru fitness

Nu cele mai ieftine, dar cu efect garantat, gadgeturile high-tech sunt o alegere sigură pentru aproape orice ocazie: cadouri pentru ziua de naştere, cadouri pentru Crăciun sau daruri prin care să impresionăm persoana iubită. Pe lângă obişnuitele tablete şi telefoane inteligente, anul acesta merită să aruncăm o privire şi asupra gadgeturilor smart de purtat, o nişă de produse recent apărută şi care a luat avânt în ultimul an, devenind foarte atrăgătoare pentru cadouri inedite şi cu efect.

Ceasul de mână este din nou la modă, acum mai versatil decât oricând

Samsung Galaxy Gear Fit

Cadou de Crăciun cu dublu efect, ceasul Galaxy Gear Fit de la Samsung este un accesoriu high-tech elegant, ce ar putea motiva persoana iubită acorde mai multă atenţie activităţilor sportive, cu efecte benefice asupra siluetei vizibile mai târziu. Gadgetul echipat cu un ecran AMOLED lung şi îngust este confortabil de purtat şi oferă mai multe funcţii utile posesorilor de telefoane Samsung. Sincronizat prin conexiune wireless cu telefonul mobil, accesoriul ne permite să vizualizăm notificările, mesajele SMS şi să controlăm funcţia de apelare.

Ca şi accesoriu pentru fitness, Samsung Galaxy Gear Fit include senzor pentru monitorizare ritmului cardiac, respectiv funcţii care asistă  şi oferă informaţii utile in timpul exerciţiilor.

Samsung Galaxy Gear Fit

Livrat în carcasă rezistentă la apă şi praf, ceasul Samsung Gear Fit poate fi achiziţionat pentru suma de 530 Lei.

Samsung Galaxy Gear 2

Prevăzut cu un ecran mai mare şi cameră foto cu funcţie de filmare, plus suport pentru preluarea apelurilor telefonice, Ceasul Samsung Galaxy Gear 2 ar putea fi un cadou mai atractiv pentru gadgetarii experimentaţi.

Dispozitivul motorizat de platforma Android Wear poate fi un companion excelent pentru telefoanele cu sistem Android, oferind sincronizarea notificărilor şi control asupra funcţiilor de bază. La fel ca în filmele cu detectivi, putem face poze şi filma direct cu ceasul Galaxy Gear 2, fişierele media fiind transferate automat în memoria telefonului mobil, sincronizate folosind contul de stocare cloud sau postate în reţeaua de socializare preferată.

Galaxy Gear 2 foloseşte o configuraţie cu procesor dual-core la 1GHz şi 512MB memorie RAM, cameră foto de 2MP cu funcţie de filmare 1080p, 4GB memorie internă şi conexiune Bluetooth 4.0. Ca şi accesoriu pentru fitness, gadgetul oferă senzor pentru monitorizarea pulsului, giroscop, şi accelerometu.

Samsung Galaxy Gear 2

Încadrat la categoria smartwatch, ceasul Samsung Galaxy Gear 2 poate fi achiziţionat pentru suma de aproximativ 1150 Lei.

Sony Smartwatch 3

Ajuns deja la a treia generaţie, Sony Smartwatch 3 lasă în urmă camera foto şi funcţia pentru preluarea apelurilor, plusând în schimb cu un design mai suplu. Oferit în carcasă rezistentă la apă şi praf, gadgetul poate funcţiona sub apă până la adâncimea de 1 metru.

Bazat pe aceeaşi platformă Android Wear, Sony Smartwatch 3 se conectează la telefonul mobil cu sistem Android folosind conexiune Bluetooth, oferind acces la funcţiile de bază ale acestuia şi notificări. Gadgetul suportă comenzi vocale şi tactile, folosind gesturi aplicate pe suprafaţa ecranului de 1.6˝. Repertoriul său de senzori include accelerometru, giroscop, busolă electronică şi senzor pentru lumină ambientală.

Sony Smartwatch 3

Sony Smartwatch 3 poate fi achiziţionat pentru suma de aproximativ 1200 Lei.

Motorola Moto 360

Cu design minimalist, Moto 360 ar putea trece drept ceas mecanic de pe vremea bunicilor, dacă nu ar fi ecranul AMOLED circular de 1.56˝ plasat în locul cadranului cu braţe indicatoare. Cu greutate de 49 grame, Moto 360 se prezinta intr-o carcasă metalică având un singur buton, instalat în locul reglajului tradiţional pentru ceas. Ecranul protejat sub un scut Gorilla Glass 3 poate reda imagini folosind  densitate 205ppi şi permite interacţiunea prin comenzi touch.

Din păcate configuraţia motorizată de un chipset Ti OMAP 3 de generaţie mai veche lasă de dorit la capitolul performanţe, experienţa obţinută cu platforma Android Wear fiind mai puţin cursivă decât la alte produse similare.

Moto 360 dispune de pedometru, senzor pentru ritm cardiac, functie de vibratii şi doua microfoane folosite pentru preluarea comenzilor vocale. Acumulatorul de 320mAh este dimensionat pentru aproximativ o zi de utilizare normala, mai puţin în cazul unui regim intensiv.

Prevazut cu interfata Bluetooth 4.0, Moto 360 poate fi sincronizat cu orice smartphone pe care rulează versiunea Android 4.3, sau mai nouă. Din păcate preţul cam piperat de 1499 Lei vine în contradiţie cu designul minimalist şi dotările oferite.

Samsung Gear S

Chiar dacă a fost lăsat fără cameră foto, Samsung Gear S este un smartwatch cu dotări superioare şi mai elegant decât modelul Galaxy Gear 2.

Un veritabil smartphone restrâns la forma unui ceas de mână, Samsung Gear S oferă conectivitate 3G pentru acces la internet mobil şi funcţie de telefonie, ambele disponibile fără nevoia unui smartphone separat. Complet autonom, Gear S permite efectuarea/primirea de apeluri si mesaje, suportă comenzi vocale prin funcţia S Voice şi include aplicaţia S Health pentru rolul de accesoriu pentru fitness. În plus, gadgetul se poate conecta la reţeaua WiFi şi permite asocierea cu accesorii Bluetooth (ex. handsfree pentru funcţia de telefonie). Ecranul Super AMOLED cu rezoluţie 360×480 şi diagonală 2˝ poate acomoda aplicaţii de Android ceva mai complexe decât produsele competitoare şi permite introducerea de text folosind tastatura virtuală. Pe lista dotărilor găsim senzor pentru puls şi receptor GPS, asistând funcţia de navigare şi monitorizarea activităţilor de antrenament.

Samsung Gear S

Cadou destul de costisitor, accesoriul Samsung Gear S poate fi achiziţionat pentru aproximativ 1650 Lei.

LG G Watch R

Bazat pe platforma Android Wear, LG R este un smartwatch cu design apropriat ceasurilor de mână tradiţionale, echipat cu ecran AMOLED de formă circulară (1.3˝ diametru).

Gadgetul oferit în carcasă rezistentă la apă şi praf include senzor pentru puls, busolă digitală, accelerometru, giroscop şi barometru pentru monitorizarea condiţiilor atmosferice. Interiorul ascunde un procesor la 1.2GHz din seria Snapdragon 400 ajutat cu 512 memorie RAM, 4GB memorie internă şi un acumulator de 410 mAh.

LG G Watch R

Pentru a oferi întreaga funcţionalitate accesoriul LG R trebuie sincronizat cu un telefon Android aflat în apropriere, conectat folosind conexiune Bluetooth. 

Cu preţ pe măsura designului exterior, LG G Watch R poate fi achiziţionat pentru aproximativ 1750 Lei.

Telefoane cu Android

Smartphone Dual-SIM cu Android

Evolio Neos

Oferit la preţul de 480 Lei, Evolio Neos este un telefon dual-SIM cu dotări atractive, numai bun de făcut cadou celor dragi.
Pentru preţul plătit ne alegem cu un ecran IPS de calitate rezonabilă suportând rezoluţia 540×960 pixeli, întinsă pe o diagonală de 4.5˝. Interiorul carcasei cu design minimalist ascunde o configuraţie cu procesor quad-core la 1.2GHz (nucleu Cortex-A7) şi 1GB memorie RAM, utilată cu 8GB memorie internă şi slot micro SD. Lista dotărilor continuă cu receptor A-GPS, conectivitate WiFi, Bluetooth 4.0 şi 3G, cameră foto de 8MP cu funcţie de filmare HD şi webcam pentru apeluri video.

Evolio Neos

Telefonul cu suport Dual-SIM Standby este susţinut cu un acumulator de 2000mAh, promiţând până la 12 ore convorbiri 3G sau 400 ore funcţionare în regim stand-by.

Gigabyte GSmart Roma R2 Plus

Disponibil la preţul de 499 Lei, GSmart Roma R2 Plus este un smartphone mic şi elegant cu ecran de 4˝.

Configuraţia fără prea mari pretenţii, dar suficient de puternică pentru a rula în condiţii acceptabile versiunea Android 4.4 KitKat, include un procesor quad-core la 1.3GHz (chipset MTK6582) ajutat cu 1GB memorie RAM. Rezoluţia ecranului limitată la 480×800 pixeli este puţin cam mică după standardele anului 2014, însă pentru un ecran de 4˝ este suficientă.

Telefonul poate obţine poze la rezoluţie 5MP şi filma la rezoluţie HD, fişierele rezutlate fiind păstrate în memoria internă de 8GB, extensibilă cu până la 32GB dacă apelăm la carduri microSD.

Accesul la internet este posibil prin conexiune WiFi N şi 3G. Telefonul include şi funcţia WiFi hotspot, putând lua rolul unui punct de acces la internet pentru dispozitivele aflate în apropiere.

GSmart Roma R2 Plus

Din păcate în carcasa cu profil îngust a încăput doar un acumulator Li-polymer de 1400mAh, oferind nu mai mult de 3 ore şi jumătate de convorbiri, respectiv până la 220 ore funcţionare în regim stand-by.

E-Boda Storm V50

Oferit la preţul de 500 Lei, E-Boda Storm V50 este adresat amatorilor de telefoane cu ecrane mari. Fără a exagera cu dimensiunile, terminalul pune la dispoziţie un ecran IPS cu diagonală 5˝ acomodat într-o carcasă de 9.6 mm grosime şi greutate de 155 grame.

Configuraţia telefonului foloseşte acelaşi chipset MTK6582 întâlnit şi la inima telefonului GSmart Roma R2 Plus, ajutat cu 1GB memorie RAM. În schimb, platforma software este bazată pe versiunea Android 4.2 Jelly Bean. Nici rezoluţia 480×860 pixeli nu impresionează, claritatea imaginilor redate pe ecranul cu diagonală 5˝ având de suferit. Ne alegem însă cu două camere foto, cu rezoluţie 8MP şi 2MP. Lista dotărilor este completată cu un receptor A-GPS, modul WiFi N, 3G şi Bluetooth 4, 8GB memorie internă şi slot microSD pentru expansiune.

E-Boda Storm V50

Acumulatorul de 2000mAh promite până la 8 ore de convorbiri 3G sau 144 ore funcţionare în regim stand-by.

Motorola Moto G, generatia a 2-a       

Cu preţ de 890 Lei, a doua generaţie de telefoane Moto G de la Motorola este o opţiune demnă de toată atenţia. Telefonul prezentat într-o carcasă elegantă de 11 mm grosime oferă un ecran IPS HD de bună calitate, protejat cu scut Gorilla Glass 3. Sub ecranul cu diagonală 5˝ se ascunde o platformă cu chipset Snapdragon 400, dispunând de procesor quad-core la 1.2GHz şi 1GB memorie RAM.

Moto G dispune de slot microSD şi o cantitate modestă de 8GB memorie internă, care poate fi suplimentată cu 50GB spaţiu de stocare oferit gratuit în contul Google Drive. Deasupra ecranului găsim o cameră de 2MP cu funcţie de filmare 720p. Cu rezoluţie 8MP, camera foto principală dispune de autofocus şi blitz LED. Lista dotărilor este completată cu difuzoare stereo, receptor GPS, conectivitate WiFi N, Bluetooth 4.0 şi 3G, respectiv un acumulator Li-Polymer de 2070mAh.

Motorola Moto G, generatia a 2-a

Sistemul de operare livrat este Android 4.4.4 KitKat.

LG G2

Dacă bugetul permite, atunci LG G2 poate alegerea ideală pentru un smartphone cadou. Ecranul Full HD IPS de 5,2˝ al lui G2 impresionează prin paleta de culori şi şi luminozitate, autonomia bateriei nu pune probleme, iar camera foto de 13MP oferă o bună prestaţie în condiţii de utilizare normală.

LG G2 se prezintă cu un design minimalist, linii fluide şi margini înguste. La interior găsim o platformă hardware de top, ajutată cu software complex şi rapid. Ca aspecte negative avem carcasa din plastic banal prea alunecoasă în palme şi aranjarea exotică a butoanelor, care s-ar putea să nu satisfacă pe oricine.

LG G2

Prezent deja de ceva timp în ofertele magazinelor din ţara noastră, telefonul LG G2 poate fi achiziţionat cu aproximativ 1400 Lei

Tablete cu Android, tablete convertibile cu Windows 8, iPad

ASUS Nexus 7 (2013)

La fel ca primul model din serie, reprezentanta celei de-a doua generaţii de tablete Nexus 7 rămâne printre cele mai bune tablete cu Android, oferind un raport excelent calitate/preţ.

Nexus 7 2013 este o tabletă cu ecran Full HD de 7”, bine iluminat şi cu o paletă de culori foarte plăcută. Configuraţia nu chiar de ultimă generaţie foloseşte chipsetul Snapdragon S4 (quad-core la 1.5GHz) şi 2GB memorie RAM, oferind însă performanţe mai mult decât decente atât cu versiunea Android 4.4 KitKat, cât şi revizia Android 5.0 Lollipop oferită recent pentru actualizarea dispozitivelor.

ASUS Nexus 7 (2013)

Prezentată de Go4it.ro într-un review amănunţit, tableta a atras atenţia prin ecranul IPS cu densitate mare de afişare şi camera foto cu performanţe peste medie, ambele putând concura fără probleme soluţiile întâlnite la tablete premium din gama superioară de preţuri.

Tableta ASUS Nexus 7 2013 poate fi achiziţionată în varianta cu WiFi şi 16GB memorie internă pentru aproximativ 1100 Lei.

ASUS MeMO Pad 8 ME176C

Mai puţin costisitoare decât modelul Nexus 7 2013 şi cu ecran mai mare, ASUS MeMO Pad 8 ME176C poate fi cadoul perfect pentru cineva aflat la prima tabletă. Trebuie însă ţinut cont de rezoluţia 1280×800, nu foarte mare pentru o tabletă cu ecran de 8˝.

Configuraţia aleasă foloseşte un chipset Intel Atom Z3745 (CPU quad-core la 1.33GHz), suficient de rapid cât să nu pună probleme sistemului Android 4.4 preinstalat în memoria de 8GB a tabletei. Lista dotărilor este completată cu 1GB memorie RAM, slot microSD, receptor GPS, conectivitate WiFi şi două camere foto de 5MP şi 2MP.

ASUS MeMO Pad 8 ME176C

Tableta ASUS MeMO Pad 8 ME176C poate fi achiziţionată la preţul de 650 Lei.

Allview Wi10N

Cu preţ atractiv de 999 Lei, Allview Wi10N este o tabletă 2-in-1 cu sistem Windows 8, ideală pentru un cadou elegant şi folositor. Echipat cu un ecran touch de 10.1˝ şi livrat cu tastatură detaşabilă, dispozitivul poate lua rolul de tabletă pentru divertisment în timpul liber şi laptop cu tastatură şi touchpad pentru editarea documentelor în format text.

Allview Wi10N este motorizat de un procesor quad-core din seria Intel Atom şi dispune de 1GB memorie RAM, respectiv 16GB spaţiu de stocare ce poate fi extins cu până la 32GB ataşând un card de memorie microSD. Configuraţia tabletei mai oferă o cameră foto de 2MP şi webcam pentru sesiuni de videoconferinţă, microfon, port micro USB şi o ieşire video micro HDMI pentru vizionarea de conţinut pe ecranul televizorului. Accesul la internet este asigurat prin conexiune WiFi.

Allview Wi10N

Tableta cu greutate de 625 grame (1.1Kg cu tastatura detaşabilă) este prevăzută cu un acumulator de 6000mAh, promiţând până la 5 ore de mobilitate.

Samsung Galaxy Tab 4 T335

Cu preţ de 1399 Lei, Galaxy Tab Pro 4 T335 se prezintă cu un design exterior care aminteşte de seria de telefoane Galaxy S3, respectiv ecran de 8˝ cu rezoluţie 1280×800 pixeli. Ajutată cu un procesor quad-core la 1.2GHz şi 1.5GB memorie RAM, tableta cu sistem Android 4.4 poate rula în bune condiţii jocuri de Android şi aplicaţii uzuale.

Samsung Galaxy Tab 4 T335

Lista dotărilor include receptor GPS, modul WiFi şi conectivitate 3G/4G pentru sesiuni de internet mobil. Din păcate camera foto este limitată la rezoluţie 3MP.

Apple iPad Mini (Retina Display)

Cu acelaşi buget de 1399 Lei putem avea şi o tabletă din a doua generaţie iPad Mini, cu ecran Retina şi 16GB memorie internă. Comparat cu tableta Galaxy Tab 4 T335 de la Samsung, iPad Mini plusează cu un ecran mai clar având rată de aspect 4:3, potrivit pentru navigare web şi lectura cărţilor în format electronic, respectiv acces la ecosistemul de aplicaţii iOS.

Apple iPad Mini (Retina Display)

Tableta prevăzută cu acumulator Li-polymer promite până la 10 ore de mobilitate. Avem la dispoziţie cameră frontală pentru apeluri video şi două microfoane cu funcţie noise-canceling, două difuzoare pentru redare audio şi cameră foto de 5MP în partea din spate, cu suport pentru filmare 1080p.

Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult