Impresionant: Un smartphone lansat în urmă cu 6 ani va fi actualizat oficial la Android 10

23.11.2021
Impresionant: Un smartphone lansat în urmă cu 6 ani va fi actualizat oficial la Android 10
Foto: Shutterstock

Fairphone, producătorul olandez de telefoane sustenabile, a anunțat că va actualiza la Android 10 modelul Fairphone 2, lansat în urmă cu șase ani.

Acesta va deveni primul smartphone din lume cu sistem de operare Android care va beneficia de suport software oficial timp de șapte ani.

Fairphone 2 a fost lansat în 2015, cu interfață bazată pe Android 5. Telefonul a primit ulterior actualizări la Android 6, Android 7.1 și Android 9.

Pentru Android 10, care va fi lansat oficial în 2022, compania a colaborat cu comunitatea de fani Fairphone. Când a făcut upgrade la Android 9, firma a avut dificultăți din cauza faptului că producătorul chipset-ului nu mai oferea suport pentru modelul respectiv. Astfel, procesul de dezvoltare a durat 18 luni. În cazul Android 10, timpul a fost redus la 10 luni, datorită implicării fanilor.

Fairphone 2

Fairphone și-a propus să păstreze în stare de funcționare smartphone-urile produse cât mai mult timp cu putință, pentru a proteja mediul înconjurător. În momentul de față doar 14% dintre telefoanele inteligente uzate sunt reciclate.

Dispozitivele Fairphone includ plastic și alte materiale reciclate. Mai mult, compania olandeză lucrează doar cu fabrici care își tratează bine angajații.

Terminalele Fairphone folosesc module interschimbabile. Astfel, utilizatorii pot face upgrade ușor, acasă, la anumite componente hardware – precum camera – sau le pot schimba pe cele care s-au defectat – precum bateria, portul USB-C sau difuzorul.

Olandezii au lansat recent primul lor model de smartphone 5G, alături de o pereche de căști true wireless sustenabile.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult