Încărcarea rapidă de pe Galaxy S21 ar putea fi mai lentă decât a concurenţei

16.10.2020
Încărcarea rapidă de pe Galaxy S21 ar putea fi mai lentă decât a concurenţei

În timp ce alți producători smartphone promit încărcare rapidă la puteri de 100W și peste, Samsung a ales o abordare prudentă cu actualul flagship Galaxy Note 20 și pare că va urma aceeași strategie și cu viitoarea serie Galaxy S21.

Identificat cu numele de model SM-G9910 în documente oficiale trimise autorităților responsabile cu cerificarea echipamentelor de comunicații wireless, telefonul Samsung încă nelansat ar putea fi o variantă Galaxy S21 destinată magazinelor din China. Totuși, specificațiile tehnice atașate ar trebui să fie în mare parte identice versiunii internaționale a telefonului.

Galaxy S21, livrat cu adaptor AC de 25W

Din certificatul emis de autoritatea CCC reiese că Galaxy S21, următorul flagship entry-level pregătit de Samsung pentru lansare în prima parte a anului viitor, va suporta încărcare rapidă doar până la puterea de 25W. Concret, specificațiile atașate inclus în pachetul cu accesorii standard precizează un curent maxim de 2.25A, la o tensiune de 11V.

Galaxy S21

Totuși, documentul nu referă în mod explicit puterea de încărcare maxim acceptată de telefon, posibilitatea ca Samsung să ofere posibilitatea achiziționării separate unui adaptor AC mai puternic, rămânând deschisă. În această variantă, o posibilă țintă ar putea fi puterea de 45W, anunțată în primă fază pentru seria Note 20 dar nesuportată pe produsul final. Putem doar specula asupra motivului real. Cert este însă că Samsung nu-și poate permite un nou scandal pe tema defectării acumulatorilor, experiențele avute cu seria Galaxy Note7 fiind încă proaspete în memoria colectivă a fanilor.

În schimb, limitarea vitezei de încărcare rapidă prin includerea unui adaptor mai lent în pachetul cu accesorii ar putea fi în cărți. Pe de o parte, veniturile Samsung ar putea crește prin vânzarea de adaptoare AC opționale la prețuri nu tocmai mici, iar dacă problemele totuși apar ar putea fi de ajuns să dai vina pe respectivul accesoriu opțional, păstrând relativ intactă imaginea noului telefon flagship.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult