O fabrică Samsung de acumulatori Li-ion, incendiată de acumulatorii defecţi recuperaţi din telefoane Galaxy Note7

Autor: Aurelian Mihai 09.02.2017
O fabrică Samsung de acumulatori Li-ion, incendiată de acumulatorii defecţi recuperaţi din telefoane Galaxy Note7

Problemele atribuite seriei de telefoane Galaxy Note7 par să nu ia sfârşit, după ce un stoc consistent de acumulatori Li-ion recuperaţi din telefoanele Note7 retrase de pe piaţă a luat foc spontan în depozitul unei fabrici de acumulatori din oraşul Tianjin, în China.

Fără victime sau daune importante asupra facilităţilor de producţie, incendiul localizat într-o secţiune rezervată depozitării deşeurilor a fost stins rapid. Potrivit informaţiilor comunicate de pompieri, la sursa incendiului au fost acumulatori Li-ion păstraţi în zona atelierelor de producţie, însă focul a cuprins şi stocuri de acumulatori noi, aflaţi în proces de asamblare.

Proprietarul fabricii, Samsung SDI, a fost furnizor principal de acumulatori pentru telefoane Galaxy Note7 şi se află pe lista furnizorilor de acumulatori destinaţi echipării modelului Galaxy S8.

Vestea despre incendiul produs la fabrica de acumulatori vine după ce Samsung a anunţat planuri pentru înăsprirea regulilor privind testarea şi fabricarea acumulatorilor Li-ion, astfel încât repetarea evenimentelor care au generat scandalul Galaxy Note7 să nu mai fie posibilă.

Tags: