Încărcătorul universal pentru telefoane, în Europa din 2010

30.06.2009
Încărcătorul universal pentru telefoane, în Europa din 2010

Încărcătorul universal cu mufă microUSB se va comercializa în Europa din 2010, cu doi ani mai devreme decât s-a spus iniţial, anunţă Reuters. Marii producători de telefoane, alături de câteva companii care fabrică procesoare pentru dispozitive mobile şi-au anunţat deja acordul cu Comisia Europeană în privinţa standardizării port-ului microUSB. Aceştia sunt Nokia, Samsung, LG, Sony Ericsson, Motorola, Apple, RIM, NEC, Qualcomm şi Texas Instruments.

Avantajele standardizării interfeţei microUSB sunt utilizarea unui singur încărcător pentru aproape orice telefon mobil (dar vom avea probleme când vrem să încărcăm două sau poate trei telefoane simultan) şi faptul că după ce renunţăm la un telefon în favoarea altuia nu trebuie să aruncăm încărcătorul, deşi în majoritatea cazurilor donăm sau vindem respectivul dispozitiv împreună cu accesoriile sale.

Incarcator universal pentru telefoane mobile

Încărcătorul standard nu este totuşi compatibil cu absolut orice telefon cu port microUSB, ci doar cu cele care beneficiază de transmisii de date mai avansate. Precizările sunt puţine în acest sens, ştim doar că “transmisii avansate” înseamnă mai mult decât apeluri standard şi SMS-uri.

După apariţia încărcătorului universal, o perioadă telefoanele se vor comercializa ca şi până acum (la pachet împreună cu acesta), dar mai apoi vom cumpăra telefonul şi încărcătorul separat. Preţul încărcătoarelor nu a fost încă stabilit.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News