Infinity Flex, telefonul pliabil de la Samsung primeşte specificaţii preliminare

08.11.2018
Infinity Flex, telefonul pliabil de la Samsung primeşte specificaţii preliminare

Primul smartphone pliabil de la Samsung va avea nu unul, ci două ecrane pliabile. Primul poartă denumirea de Cover Display şi are menirea de a afişa mesaje de notificare şi asista accesarea funcţiilor de bază ale telefonului mobil. Al doilea ecran, mult mai spaţios, se deschide pentru a oferi aproximativ suprafaţa unei tablete compacte.

Aşteptat în 2019, Samsung Infinity Flex ar putea fi unul dintre cele mai impresionante produse smartphone de la debutul iPhone şi până acum. Sigur, de telefoane cu două ecrane am mai auzit, dar de data aceasta avantajele oferite ar putea fi mult mai uşor de remarcat şi apreciat.

Prevestind schimbări majore şi pentru dezvoltatorii de aplicaţii, noul smartphone ar putea livra o experienţă în utilizare foarte diferită de ce am fost obişnuiţi până acum, ca utilizatori de Android sau iOS. Deocamdată, Samsung ţine secret designul final şi putem doar specula asupra modului în care sunt folosite cele două ecrane.

Din surse apropiate companiei sud-coreene, aflăm totuşi o parte dintre specificaţiile tehnice. Samsung Infinity Flex prezintă la exteriorul carcasei un Cover Display de 4.58”. Acesta este un ecran OLED cu rată de aspect 21:9 şi rezoluţie 840×1960 pixeli, corespunzătoare unei densităţi de 420 ppi.

Ascuns la interior atunci când telefonul este închis, Main Display-ul se pliază pe verticală şi apare ca un ecran de 7.3” cu rată de aspect atipică – 4.2:3. Rezoluţia 1536×2152 pixeli corespunde aceleiaşi densităţi de 420 ppi, panoul OLED oferind o calitate a imaginii similară celui instalat pe exteriorul carcasei telefonului. Astfel, Samsung nu face diferenţe între cele două ecrane, oricare putând avea rolul principal, în funcţie de ce anume facem la momentul respectiv.

Deşi ar fi posibil, nu este nici un motiv pentru ca ambele ecrane să fie active simultan, astfel că interfaţa Android va trece pur şi simplu de pe o parte a telefonului pe cealaltă, reducând astfel şi consumul bateriei.

Cover Display ar putea fi folosit pentru interacţiuni rapide, cum ar fi preluarea apelurilor, verificarea alertelor de notificare, apeluri video şi mesaje text. Main Display poate fi o alegere mai bună pentru navigare web, vizualizarea albumelor cu poze, filme şi acces în reţelele de socializare. Orice aplicaţie deschisă pe Main Display va putea fi redimensionată şi mutată instantaneu pe Cover Display, în funcţie de modul în care dorim să folosim telefonul.

Android 9.0 Pie va include toate modificările necesare la partea de OS, însă ar putea trece ceva timp până când dezvoltatorii de aplicaţii vor ajunge din urmă. Cei care vor să nu fie luaţi pe nepregătite pot lucra cu noul emulator software pentru telefoane pliabile, pus la dispoziţie de Google.

Dacă ne luăm după aşteptările transmise de Samsung şi dezvoltatorul Android, produsele smartphone cu două ecrane, pliabile sau nu, vor fi o apariţie comună în viitorul nu prea îndepărtat. Rămâne doar de văzut dacă şi utilizatorii cărora le sunt adresate aceste dispozitive vor fi la fel de încântaţi de schimbările pregătite.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult