Informaţii despre încă un model ZenFone 5 mid-range au ajuns pe internet înainte de anunţul oficial

05.02.2018
Informaţii despre încă un model ZenFone 5 mid-range au ajuns pe internet înainte de anunţul oficial

Un nou dispozitiv din gama ZenFone 5 pare să fi ieşit la suprafaţă, de data aceasta fiind disponibile câteva schiţe cu acesta, alături de o listare pe Geekbench care dezvăluie câteva detalii despre hardware-ul său intern. Modelul de faţă are numărul de model „X00PD”, diferit de cel al lui ZenFone 5 Max pe care l-am văzut săptămâna trecută pe site-ul WiFi Alliance, care se numea „X00QD”. Se apre însă că şi acest model va fi poziţionat pe o treaptă inferioară în cadrul seriei, fiind echipat cu hardware mai modest.

ZenFone 5 X00PD pare să fie încă un dispozitiv mobil ASUS echipat cu display 18:9, acesta având o diagonală de 5,7”. Acesta va fi alăturat unui chipset Snapdragon 430, cel mai modest din gama Qualcomm de medie, iar telefonul va fi livrat cu Android 8.0 pre-instalat. Din păcate, aici se termină informaţiile despre hardware-ul intern.

Putem vedea în imagini însă exteriorul, care pare să fie realizat din sticlă şi aluminiu. Pe partea din faţă putem observa lipsa butoanelor capacitive, ceva ce ASUS a folosit pe majoritatea dispozitivelor din trecut, însă în partea de sus putem observa ceea ce pare a fi un sistem dual-camera frontal. Un sistem dual-camera se găseşte şi pe spatele dispozitivului,  acesta fiind similar în design cu cel de pe iPhone X, acesta fiind alăturat unui senzor de amprentă, poziţionat central.

Ceva ce iPhone X nu are, iar acest model modest de ZenFone 5 va avea este un jack audio, poziţionat în partea de sus. În partea de jos se găseşte însă un port micro-USB, nu unul Type-C, cum ne-am fi aşteptat.

Având în vedere numărul de zvonuri şi cantitatea de informaţii care se scurg despre noile dispozitive ASUS ZenFone 5, cel mai probabil, compania taiwaneză va prezenta la MWC 2018 întreaga serie, care pare să includă şi modele mid-range, alături de cele premium, pe care le aşteaptă toată lumea.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult