ZenFone 5 Max a fost listat pe site-ul WiFi Alliance. Întreaga gamă de telefoane ASUS ar putea debuta la MWC

Seria de smartphone-uri ZenFone 4 a fost lansată în toamna anului trecut, iar ASUS ne-a obişnuit cu lansări la distanţă de un an, deci ne-am aştepta ca seria ZenFone 5 să debuteze abia în toamna lui 2018. Se pare însă că planurile sunt puţin accelerate, modelul ZenFone 5 Max (număr de model ASUS_X00QD) fiind deja într-un stadiu destul de avansat de dezvoltare, încât a primit deja certificare din partea comisiei WiFi Alliance.

În ciuda faptului că nu ştim mare lucru despre hardware-ul telefonului, putem presupune că va fi poziţionat pe piaţă ca un model mid-range, asemeni predecesorilor săi din „familia” Max. Acest nume confirmă însă şi faptul că dispozitivul va fi orientat către autonomie lungă şi că cel mai probabil va fi echipat cu un acumulator de dimensiuni peste medie. Având în vedere că ASUS a lansat deja în anumite regiuni câteva dispozitive cu ecrane edge-to-edge cu hardware de medie, este foarte posibil ca şi acest model să urmeze acest exemplu. Singurul detaliu concret listat pe site-ul WiFi Alliance este sistemul de operare pre-instalat: Android 8.0 Oreo.

Acesta nu este primul dispozitiv din seria ZenFone 5 despre care am auzit în ultimele câteva luni. Au existat câteva zvonuri care vorbeau despre un model ZenFone 5 Lite, probabil o variantă mai „modestă” a următorului flagship.

Având în vedere că următorul eveniment important din industria dispozitivelor mobile va fi Mobile World Congress 2018, care va avea loc în ultima săptămână din luna februarie, există şansa ca întreaga gamă de produse ZenFone 5 să fie lansată în cadrul acestui eveniment.