Informaţii noi despre Nexus 5 – ecran mai mic şi Android 5.0

Informaţii noi despre Nexus 5 - ecran mai mic şi Android 5.0

Primele informaţii apărute despre Nexus 5 indicau faptul că smartphone-ul ar putea fi construit tot de LG. Se vorbea despre un ecran mare, de 5.2” şi rezoluţie full HD. Aceste zvonuri sunt contrazise de cele de ieri. Nexus 5 ar putea fi primul smartphone ce va rula sistemul de operare Android 5.0, cu nume de cod Key Lime Pie. De asemenea, terminalul nu va urma trendul actual cu rezoluţia full HD. Pe un ecran cu diagonala de 4.5” va fi dispusă o rezoluţie de 720×1280 pixeli. În plus, ecranul va acoperi 88% din partea frontală a telefonului, ceea ce înseamnă că Nexus 5 ar putea fi mai mic decât actualul Nexus 4.

Deşi primele zvonuri vorbeau despre o platformă Qualcomm Snapdragon 800, informaţiile recente pun pe lista de specificaţii un chipset Snapdragon 600 cu procesor quad core la 1,5 GHz. Alături de acesta am putea vedea o baterie de 2.800 mAh şi o cameră foto de 9 MP cu senzor de tip CCD. Pentru cei care nu sunt familiari cu această tehnologie, ea este folosită la senzorii de pe aparate foto DSLR şi mirrorless, fiind adoptată de curând şi de unele aparate foto compacte. În principiu, un senzor CCD va oferi imagini cu mai puţin zgomot, dar poate consuma mai mult decât unul CMOS.

Google Nexus 4, cu ecran de 4.7”, produs de LG

Această ultimă rundă de zvonuri despre Nexus 5 se încheie cu menţionarea producătorului. Acesta ar fi HTC şi nu LG aşa cum am auzit iniţial. Informaţiile de mai sus sugerează faptul că Google ar putea pregăti două terminale Nexus în paralel. Modelul de top ar urma să fie produs de LG şi va veni cu un ecran full HD. Un al doilea model va veni de la HTC şi va avea ecran 720p. Suntem curioşi să vedem dacă Google va menţiona unul din aceste două terminale la viitoare conferinţă I/O din luna mai. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News