Inovație în fotografie pe smartphone: Tecno prezintă un obiectiv macro telescopic. VIDEO

10.01.2022

Producătorul de smartphone-uri Tecno din China nu este unul foarte cunoscut în Europa, însă succesul pe care l-a cunoscut în Africa permite acum companiei să încerce să inoveze în domeniul fotografiei pe telefon. Compania a prezentat câteva concepte noi de camere, echipate cu tehnologii avansate. Cel mai interesant pare însă să fie un nou tip de obiectiv retractabil, care permite fotografie macro la calitate mai înaltă, prin apropierea fizică față de subiect.

Producătorul chinez Tecno va oferi cameră macro cu zoom 5x cu obiectiv retractabil

În luna decembrie a anului trecut, Tecno prezenta prima sa cameră cu stabilizare pe senzor, aceeași tehnologie folosită de Apple pentru stabilizarea camerelor de pe iPhone 12 Pro Max și întreaga gamă iPhone 13. Această tehnologie este, cel puțin în teorie, mai eficientă în stabilizare decât OIS-ul de până acum.

Acum însă, producătorul chinez vine cu o nouă inovație, pe care n-am mai văzut-o încă până în prezent. Oppo a prezentat de curând un obiectiv cu zoom optic 2x care poate fi ascuns în interiorul carcasei, iar acum Tecno vine cu un obiectiv macro telescopic.

Conform Tecno, acesta oferă o mărire de cinci ori a subiectului prin zoom optic, permițând apropierea și mai mult față de subiect. Camerele macro de pe smartphone-uri sunt în general de calitate scăzută, iar obiectivele lor nu permit apropierea foarte mare, întrucât, de obicei, ajungi să acoperi lumina cu corpul telefonului. Cu un obiectiv telescopic, telefonul poate rămâne la distanță mai mare, în timp ce doar lentila se apropie fizic de subiect. Mai mult, această tehnologie permite integrarea unei diafragme cu deschidere mai mare, care poate capta mai multă lumină.

Tecno spune că nu este necesară o carcasă mai groasă pentru un astfel de obiectiv, iar primele dispozitive cu camere de acest gen vor fi lansate pe parcursul anului 2022. Nu este însă clar dacă Tecno are și planuri de extindere a ofertei de smartphone-uri în Europa.

sursa: GSM Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult