iPhone 11 ar putea primi baterii mai mari şi încărcare wireless în ambele sensuri

02.04.2019
iPhone 11 ar putea primi baterii mai mari şi încărcare wireless în ambele sensuri

iPhone 11 va fi un subiect foarte discutat în următoarea jumătate de an, în ciuda faptului că avem deja destul de multe informaţii din surse neoficiale despre acesta. Din fericire, cei care oferă detalii despre noul flagship Apple sunt aceiaşi care ne-au oferit în anii trecuţi detalii concrete despre modelele iPhone X, XS şi XR, deci putem avea un grad mai mare de încredere în ceea ce spun. În afară de upgrade-urile mult aşteptate pe partea de cameră şi putere de procesare, noile iPhone-uri din 2019 vor avea o funcţie pe care Samsung şi Huawei deja o au: încărcare wireless în ambele sensuri.

Baterii mai mari şi încărcare wireless în ambele sensuri pentru iPhone 11

Conform Ming-Chi Kuo, analistul KGI Securities din Taiwan, care este în contact permanent cu surse apropiate de furnizorii de componente Apple, noul iPhone 11 şi modelele sale derivate, vor beneficia de acumulatori mult mai mari, cât şi de posibilitatea de a alimenta alte dispozitive folosind încărcarea wireless. Având în vedere că noile sale căşti Bluetooth AirPods gen 2 vin echipate şi cu o cutie care poate fi alimentată wireless, această funcţie va fi foarte apreciată de fanii Apple.

Nu avem detalii despre viteza de încărcare, însă Apple va dori ca aceasta să fie rapidă. Există de asemenea posibilitatea ca telefonul să poată alimenta şi Apple Watch, însă nu este 100% clar momentan dacă Apple va opta pentru această funcţie. Conform raportului lui Kuo, iPhone 11 şi iPhone 11 Max vor beneficia de acumulatori semnificativ mai puternici decât cei din modelele XS. Vorbim despre o creştere de la 2.658 mAh la 3.189 sau 3.322 mAh pentru modelul „standard” şi de la 3.174 la 3.491 sau 3.650 pentru varianta Max. În comparaţie, Huawei foloseşte deja un acumulator de 3.650 mAh pe modelul P30 şi de 4.200 mAh pe varianta P30 Pro.

Apple ar putea integra un încărcător rapid în pachetul iPhone 11

Odată cu noile baterii de capacitate înaltă, Apple ar putea livra pentru prima dată un încărcător rapid pentru telefoanele sale în cutie. Este vorba despre un alimentator de 18 W, acelaşi pe care îl livrează şi pentru noile modele iPad Pro, care beneficiază de mufă USB Type-C. Acest lucru ar însemna că în pachet va fi oferit şi un cablu USB Type-C-to-Lightning, reparând o problemă pe care utilizatorii de dispozitive Apple o au de mai mulţi ani: compatibilitatea între accesoriile din pachetul iPhone cu cele mai recente computere portabile MacBook, care au adoptat port-ul Type-C încă din 2016.

Din păcate, cei care folosesc şi tablete iPad Pro în paralel nu vor scăpa de nevoia de a căra mai multe cabluri în geantă. iPhone 11 va folosi în continuare mufa Lightning, deci cablul Type-C-to-Type-C de pe iPad nu va putea fi folosit. Alte schimbări sunt deja bine cunoscute: cameră triplă pe variantele iPhone 11 şi 11 Max cu senzor Time-of-Flight şi o cameră duală similară cu cea de pe iPhone X şi XS pe noul model „XR”.

Avem o dată de lansare preliminară pentru familia de dispozitive iPhone 11

Apple obişnuieşte să lanseze iPhone 11 în toamnă, în general anunţul fiind păstrat pentru cea de-a doua zi de marţi din luna septembrie. Anul acesta, Apple ar putea ţine evenimentul pe data de 10 septembrie, cu pre-comenzi în ziua de vineri, pe 13 septembrie. Ţările din primul val primesc de obicei primele livrări o săptămână mai târziu, pe 20, în cazul de faţă, iar România, care este de obicei în cel de-al doilea val de lansare, cu o săptămână mai târziu, adică pe 27 septembrie.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult