iPhone 11: mai poate face față în 2020?

12.11.2020
iPhone 11: mai poate face față în 2020?

În fiecare an, Apple ne prezintă în luna septembrie noua generație de smartphone-uri. Anul 2020 nu a făcut excepție și a venit cu iPhone 12, însă ne-am întrebat dacă iPhone 11 este încă suficient de interesant pentru un utilizator normal după anunțarea modelului ulterior. Să-l analizăm:

iPhone 11 a fost lansat în septembrie 2019, în trei variante, inclusiv Pro și Pro Max. iPhone 11 îl înlocuiește astfel pe iPhone Xr, cel mai ieftin model din gama de telefoane din 2018.
Deși este mai puțin avansat decât frățiorii săi mai mari Iphone 11 Pro și Pro Max, iPhone 11 este totuși un smartphone excelent în ceea ce privește raportul său calitate-preț.

iPhone 11 este ultimul model Apple cu ecran cu tehnologie LCD, versiunile superioare, precum și noua generație iPhone 12 concentrându-se pe OLED. Deși LCD este o tehnologie mai puțin avansată, calitatea ecranului este una foarte bine echilibrată, Apple rămânând Apple. Este doar mai puțin luminos decât ecranele generației următoare, însă nu suferă de problemele inerente OLED, cum ar fi retenția imaginii.

Spatele iPhone 11 este format dintr-o singură dală din cea mai solidă sticlă creată vreodată pentru un smartphone, pentru a rezista mai bine la lovituri, iar marginile sunt din aluminiu.

Ecranul iPhone 11 are 6,1 inci, adică puțin mai mult decât cel al lui iPhone 11 Pro (5,8 inci) și la fel de mare ca al lui iPhone 12. În ceea ce privește rezoluția, ea rămâne la fel de mare ca și pentru modelul generației trecute, adică 1792×828 pixeli.

Pentru generația aceasta de smartphone-uri, Apple a încercat câteva culori noi disponibile în versiunea de bază iPhone 11: roșu, negru, mov, alb, vernil și galben.

Performanțele procesorului A13 Bionic cu care este echipat iPhone 11 din fabrică sunt considerabil superioare generației anterioare A12, și, chiar dacă nu este la fel de avansat ca A14 prezent pe modelele din 2020, putem spune categoric că iPhone 11 se descurcă excelent și asigură un raport calitate-preț imbatabil în 2020. Nici măcar noul procesor Qualcomm, Snapdragon 865, nu atinge performanțele iPhone 11.

Cu toate acestea, nu există o variantă 5G pentru iPhone 11, dar e adevărat că nici rețelele 5G nu și-au făcut încă apariția peste tot.

În 2019 toate variantele de smartphone au beneficiat de o ameliorare clară a performanțelor fotografice. În cazul iPhone 11, el prezintă două camere separate – pentru comparație, iPhone Xr avea una singură pe spate. Versiunile superioare, iPhone Pro și ProMax au câte 3 camere pe spate.

Camera suplimentară a iPhone 11 are un obiectiv de câmp larg și poate fi folosită și pentru filmarea în rezoluție 4k.

iPhone 11 corespunde normelor de etanșeitate IP68, adică poate fi scufundat sub apă la 2 m adâncime timp de 30 minute fără probleme. Puteți face, așadar, fotografii în piscină fără nici un stres.

În sfârșit, prețul, un criteriu esențial. iPhone 11 este considerabil mai ieftin decât varianta Pro și se situează în zona de preț confortabil pentru un iPhone capabil, mult sub 1000 euro.

În concluzie, deși succesorul său a fost lansat, iPhone 11 este în continuare o opțiune excelentă, mai ales în contextul scăderii mari de preț, și probabil va rămâne așa și pentru 2021.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Alex Manole
Alex Manole
Alex Manole este un tânăr jurnalist, aflat la început de carieră, absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din București. Alex este pasionat de gaming, internet și tehnologii neobișnuite. citește mai mult