iPhone 12 ar putea fi livrat fără căști, ceva ce toate iPhone-urile ofereau pe gratis

20.05.2020
iPhone 12 ar putea fi livrat fără căști, ceva ce toate iPhone-urile ofereau pe gratis

Încă de la prima generație de iPhone, te puteai baza pe faptul că Apple include o pereche de căști cu fir în pachet. Aceste căști au fost „moștenite” de la iPod, și s-au dovedit a fi un succes între fanii produselor Apple, în ciuda prețului ridicat și fragilității cablurilor. Chiar și după ce Apple a eliminat jack-ul de 3,5mm, compania a continuat să livreze în pachetul telefoanelor o pereche de căști cu fir pe mufă Lightning, alături de un adaptor pentru jack. Cele mai recente modele de iPhone nu mai includ acel adaptor, iar de anul acesta, și căștile ar putea fi de domeniul trecutului, întrucât zvonurile spun că iPhone 12 nu va include căști în pachet.

Apple ar putea întrerupe o tradiție de peste 13 ani

Eliminarea jack-ului de 3,5 mm și lansarea căștilor AirPods la scurt timp după acest moment a creat o nouă categorie de produse care s-a bucurat de un succes neașteptat. Divizia de accesorii înregistrează cele mai mari creșteri în cadrul companiei Apple. Eliminarea perechii de căști din pachetul iPhone 12 ar putea să ducă la creșteri și mai mari. Fără căștile standard cu fir, utilizatori s-ar putea reorienta către căști wireless.

Această veste vine din partea lui Ming-Chi Kuo, analistul taiwanez care are legături în rândul furnizorilor de componente Apple. Acesta spune că strategia din spatele eliminării căștilor din cutia iPhone 12 va crește cererea pentru căști AirPods mai ieftine. Apple vinde EarPods la numai 29 de dolari, însă AirPods în versiunea cea mai ieftină costă 159 dolari. În același timp, un adaptor Lightning-to-3,5mm jack costă 9 dolari. Astfel, Apple are numai de câștigat din eliminarea căștilor, scăzând un cost de producție infim pentru un profit mai mare din accesorii.

iPhone 12 și căști AirPods la un preț promoțional?

Există și teoria că Apple va încerca să ofere AirPods la un preț promoțional celor care cumpără iPhone 12, făcând astfel achiziția de căști wireless mai ușoară pentru clienți. Mai mult, există deja destule zvonuri care sugerează că Apple pregătește noi AirPods, și mai ieftine decât cele mai ieftine din prezent.

Nu trebuie să uităm și faptul că Apple deține și brandul Beats, care produce de asemenea mai multe modele de căști wireless. De la modelele cele mai ieftine, BeatsX, cu fir între căști, la variantele True Wireless precum Power Beats Pro și chiar căștile over ear Beats Studio. Există posibilitatea ca Apple să dorească să introducă mai mulți utilizatori în ecosistemul de căști wireless propriu, indiferent dacă este vorba despre Apple Airpods sau Beats by Dre.

(via MyFixGuide)

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult