iPhone 12 cu ecrane OLED vor întârzia. Detalii despre rezoluții și dimensiuni

20.05.2020
iPhone 12 cu ecrane OLED vor întârzia. Detalii despre rezoluții și dimensiuni

Un nou raport legat de furnizorii de display-uri pentru seria iPhone 12 ne oferă câteva detalii interesante despre ce ecrane OLED va folosi Apple , care sunt companiile care le vor produce și ce capabilități vor avea fiecare. Se pare că în 2020, Apple va actualiza întreaga linie de telefoane cu display-uri complet noi, mai performante, cu rezoluții înalte, în special pe modelele mai ieftine, care până acum ofereau rezoluții sub Full HD.

iPhone 12 va marca trecerea completă la ecrane OLED

Display Supply Chain Consultants (DSCC) raportează că toate cele patru modele de iPhone 12 vor fi echipate cu ecrane OLED, așa cum spuneau și zvonurile neconfirmate de până acum. Informațiile ar veni direct de la persoane care lucrează undeva pe circuitul de aprovizionare Apple, deci sunt puține șanse ca aceste detalii să fie eronate.

iPhone 12 Pro Max: ecran mai mare, cu tehnologii noi

iPhone 12 Pro Max va beneficia de un panel OLED produs de Samsung Display, cu diagonală de 6,68”. Acesta nu doar că va afișa o rezoluție mai mare decât modelele Max din trecut, cu 2.778 x 1.284 pixeli (aceeași densitate de 458 pixeli ca în trecut), însă va adopta câteva tehnologii noi. În primul rând, acesta va folosi tehnologia Y-OCTA, care integrează suprafața tactilă direct pe circuitul ecranului, fără a fi necesar un strat în plus. Astfel, display-ul va fi mai subțire, în timp ce costurile de producție scad.

Acest panel OLED pentru iPhone 12 Pro Max va fi numit de Apple „Super Retina XDR”. Acesta va beneficia de culori pe 10 biți, tehnologia Pro Motion care afișează la 120 Hz și o luminozitate crescută. Ce se pare că nu va avea este tehnologia LTPO, ceea ce sugerează că acest ecran va consuma multă energie, deci probabil că nu va rula în 120 Hz la rezoluția nativă, similar cu modelele Galaxy S20.

iphone 12

iPhone 12 Pro: mai mare decât anul trecut, capabilități noi

Ecranul de pe iPhone 12 Pro nu va fi cu mult diferit față de cel de pe 12 Pro Max. Acesta va beneficia de o diagonală de 6,1” cu suport pentru culori pe 10 biți și tehnologia Pro Motion. Acest model însă nu este așteptat cu Y-OCTA, deci ar putea fi puțin mai gros. Rezoluția așteptată pentru acest model este de 2.532 x 1.170 pixeli, pentru a păstra densitatea de 458 ppi.

Performanța ecranului de pe iPhone 12 Pro va fi cel mai probabil similară cu iPhone 12 Pro Max. De altfel, tot Samsung este furnizorul acestor paneluri.

iPhone 12 Max și iPhone 12 standard: primele modele de bază cu ecrane OLED

Spre diferență de variantele „Pro”, modelel iPhone 12 și iPhone 12 Max vor beneficia de ecrane OLED mai puțin performante. Acestea vor fi mai degrabă similare cu cele de pe modelele iPhone X, XS sau 11 Pro în performanță, însă vin cu dimensiuni și rezoluții mai mari.

Modelul iPhone 12 Max va integra un ecran OLED de 6,1” cu aceeași rezoluție 2.532 x 1.170 pixeli precum iPhone 12 Pro. Diferența va fi faptul că acesta va fi limitat la 60 Hz, în timp ce culorile vor rămâne pe 8 biți. De altfel, producătorul acestor ecrane va fi LG Display, cu BOE ca furnizor secundar. În timp, BOE va prelua o parte mai mare din producția ecranului acestui model.

În cazul iPhone 12, ecranul va avea diagonală de 5,4”, însă aici ne confruntăm cu o serie de informații în contradictoriu. În trecut, zvonurile afirmau că BOE va produce aceste ecrane. Raportul de acum DSCC spune însă că tot Samsung va fi responsabil și pentru iPhone 12. Cât despre rezoluție, este așteptată o densitate de 475 pixeli cu 2.340 x 1.080 pixeli. La o diagonală de 5,4”, acest ecran ar trebui să arate foarte bine.

iphone 12 price

Producția iPhone 12 este întârziată cu câteva săptămâni bune

Se pare însă că zvonurile care spuneau că seria iPhone 12 va întârzia erau fondate. Noile informații sugerează că Apple a comandat ecranele cu o întârziere de 6 săptămâni față de programul obișnuit. Astfel, producția va începe pe la mijlocul lunii iulie, nu la început de iunie, cum se întâmpla în trecut.

Astfel, iPhone 12 ar putea ajunge în magazine abia din luna octombrie, pe la jumătate, față de mijlocul lunii septembrie.

(via Phone Arena)

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult