Producția noului iPhone 12 întârzie cu cel puțin o lună, punând în pericol lansarea din luna septembrie

27.04.2020
Producția noului iPhone 12 întârzie cu cel puțin o lună, punând în pericol lansarea din luna septembrie

Potrivit informațiilor obținute din surse apropiate partenerilor Apple din China, producția de masă pentru noua serie iPhone 12 întârzie cu aproximativ o lună, blocajul fiind cauzat de perturbațiile existente pe lanțurile de aprovizionare cu componente.

Conform calendarului actual, Apple va prezenta anul acesta patru noi modele iPhone, având ecrane OLED de 5.4, 6,1 și/sau 6.7 inch. Însă lansarea așteptată în mod normal pentru luna septembrie depinde de un cumul de factori, Apple trebuind să asigure stocuri suficiente de componente și să înceapă producția încă din lunile de vară pentru a strânge stocuri suficiente de produse pentru o lansare „reală” în magazine.

Una dintre variantele puse în discuție este o lansare etapizată, în care Apple dezvăluie întreaga gamă iPhone 12 în luna septembrie, dar în primă fază livrează fanilor doar unul dintre modele, urmând ca restul să apară în stocuri limitate, eventual, mai târziu.

Cert este că nu ar fi prima dată când Apple întâmpină dificultăți în a furniza stocuri suficiente de telefoane iPhone, ca urmare a problemelor de aprovizionare cu o componentă esențială. Anunțat împreună cu iPhone în luna septembrie 2017, iPhone X a ajuns efectiv pe stocurile magazinelor abia în luna octombrie, zvonurile circulate la acea vreme indicând probleme cu fabricarea noului ecran LCD cu „breton” decupat la partea de sus.

Însă cu atât de multă incertitudine pe marginea evoluției pandemiei Covid-19 și posibilitatea altor măsuri de carantină care să dea planurile peste cap, nimeni nu poate spune cu certitudine dacă planurile de lansare iPhone 12 vor mai fi sau nu respectate.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult