Când ar putea fi lansat iPhone 12 dacă va fi amânat

13.05.2020
Când ar putea fi lansat iPhone 12 dacă va fi amânat

Apple pare să fi trecut peste perioada pandemiei cu succes. Chiar dacă vânzările de smartphone-uri au avut de suferit, serviciile și accesoriile sale s-au bucurat de un succes foarte mare, în timp ce lansări precum iPhone SE vor pune compania înapoi pe un trend ascendent. De altfel, iPhone 11 a reușit să fie cel mai bine vândut telefon al începutului de an. Totuși, această perioadă de două sau trei luni în care fabricile din toată lumea au fost afectate ar putea să fi dus la un iPhone 12 amânat cu câteva luni.

Conform Wedbush, bancă de investiții americană, Apple a trecut cu bine peste această criză și se îndreptă spre creșteri în cea de-a doua jumătate de an. În primul rând, divizia de servicii este în creștere și va atinge încasări de 60 de miliarde de dolari în 2021, o proiecție care va încuraja investitorii. Apoi, compania deja începe să își deschidă magazinele retail, în timp ce furnizorii de componente încep să își reia activitatea.

Astfel, seria iPhone 12 va fi lansată în cursul anului 2020, aceasta fiind foarte importantă pentru încasările companiei. Cu capabilități 5G, design nou și performanță ridicată, cât și o ofertă mai bogată de dispozitive diferite, iPhone 12 ar putea fi un adevărat succes pentru Apple. Analistul Daniel Ives de la Wedbush spune că din cei 925 de milioane de utilizatori de iPhone la nivel mondial, aproximativ 350 de milioane dintre ei sunt în fereastra de „upgrade”. Astfel, potențialul noii serii de telefoane în vânzări este foarte mare.

Este posibil însă ca iPhone 12 să rateze fereastra de lansare obișnuită, care este poziționată de obicei la sfârșitul lunii septembrie. Wedbush spune că cel mai probabil, în noiembrie sau poate chiar la începutul lunii decembrie vom vedea noile telefoane. De altfel, aceasta nu ar fi prima dată când Apple întârzie cu anumite modele de smartphone-uri.

În 2017, compania a amânat lansarea iPhone X din septembrie până în noiembrie, lansând mai întâi iPhone 8 și 8 Plus pe piață. Anul următor, în 2018, compania a lansat mai întâi iPhone XS și XS Max, iar la o lună distanță a venit pe piață și iPhone XR. Compania nu a oferit la momentul respectiv un motiv oficial, însă informațiile pe căi neoficiale spun că diverse limitări în lanțul de aprovizionare cu componente au dus la astfel de amânări.

Acum că întreaga industrie s-a lovit de astfel de probleme, lansarea iPhone 12 cu doar o lună sau două întârziere ar fi o adevărată performanță din partea companiei, care a amânat deja cu o lună începerea producției noilor dispozitive mobile.

(via Apple Insider)

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult