iPhone 12 Mini ar putea fi numele celui mai ieftin smartphone nou de la Apple

22.09.2020
iPhone 12 Mini ar putea fi numele celui mai ieftin smartphone nou de la Apple

Până acum am presupus că modelul iPhone 12 cu ecran de 5,4” ar putea fi numit simplu iPhone 12, iar modelul mai mare ar putea fi numit iPhone 12 Max, pentru a păstra modelul din anii trecuți din seriile iPhone XS și iPhone 11. Se pare însă că Apple va adopta un alt nume pentru varianta mai mică, așa cum a ales pentru alte game de produse, precum iPad, Mac sau iPod. Conform unui leaker cunoscut sub numele de „L0vetodream”, modelul de bază din noua serie de telefoane Apple ar putea fi numit iPhone 12 Mini.

iPhone 12 Mini nu ar fi primul model „mini” de la Apple

Informațiile au fost publicate pe Twitter fără prea multe explicații, însă de mai multe ori, ceea ce a publicat L0vetodream s-a dovedit a fi adevărat. Desigur, fără informații disponibile din surse oficiale, aceste detalii pot fi considerate simple zvonuri sau chiar speculații.

În trecut, Apple a folosit numele Mini pentru a descrie game de produse de dimensiuni mai mici, dar nu obligatoriu mai puțin capabile. Modelul iPad Mini 5, lansat anul trecut, este echipat cu aceleași componente pe care iPad Air 3 le integrează. În același timp, acest model este mai scump în ofertă decât iPad-ul cu ecran de 10,2” din generația a 7-a sau chiar cel din generația a 8-a.

Primul dispozitiv Mini lansat de Apple a fost iPod Mini, care venea într-un corp mai mic și cu capacitate de stocare mai mică, totuși, la nivel de funcționalitate oferea aceleași lucruri precum modelul iPod Classic disponibil alături de el în ofertă. Nu în ultimul rând, seria Mac Mini este încă disponibilă în oferta Apple și oferă o experiență desktop de bază pentru intrarea în ecosistemul macOS, fiind și cel mai ieftin computer pe care Apple îl vinde.

Un iPhone 12 Mini ar putea fi astfel un dispozitiv la fel de performant precum iPhone 12 standard, modelul așteptat cu ecran de 6,1”. Configurația ar putea include un chipset Apple A14 Bionic, două camere foto și un ecran OLED. Toate acestea sunt așteptate a fi integrate într-o carcasă cu un nou design, cu margini mai drepte, similar cu ceea ce a oferit Apple pe seriile iPhone 4 și iPhone 5.

sursa: GSM Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult