iPhone 12 va avea „notch” mai mic și conectivitate 5G pe toate modelele

07.04.2020
iPhone 12 va avea „notch” mai mic și conectivitate 5G pe toate modelele

Apple lucrează pe un program bine stabilit, iar efectele pandemiei COVID-19 nu par să afecteze foarte mult planurile companiei. Astfel, ne putem aștepta ca în luna septembrie să vedem noile dispozitive din gama iPhone 12, care pentru prima dată se pare că va include nu mai puțin de patru modele noi, două „standard” și două din familia „Pro”, cu capabilități extinse. Noi informații neoficiale care au ajuns pe internet dezvăluie astfel noi detalii despre design-ul și capabilitățile acestor noi dispozitive.

iPhone 12: dimensiuni noi, ecrane cu decupaj mai mic

Conform informațiilor dezvăluite pe canalul de YouTube Front Page Tech, toate cele patru noi smartphone-uri din seria iPhone 12 vor fi livrate cu ecrane noi. Astfel, modelele iPhone 12 și 12 Plus vor veni cu diagonale de 5,4, respectiv 6,1”, în timp ce modelele Pro fac trecerea la ecrane de 6,1 și 6,7”. În afară de iPhone 12 Plus, care pare să fie un urmaș al lui iPhone 11 de anul trecut, fiecare model trece fie la un ecran mai mic, ca în cazul lui variantei standard, fie la ecrane mai mari, precum iPhone 12 Pro și 12 Pro Max.

De asemenea, toate cele patru dispozitive vor fi livrate cu un decupaj central de dimensiuni mai mici decât cel de până acum. Se pare că Apple a reușit să miniaturizeze tehnologia True Depth, care permite realizarea deblocării faciale Face ID, însă nu atât de mult încât să o includă în rama telefoanelor, așa cum se zvonea inițial. Cel mai probabil însă, decupajul mai mic în display nu va fi extrem de important pentru cei care dețin deja un iPhone cu notch din seriile X, XS sau 11.,

Camere noi, 5G și materiale de construcție

La fel ca în cazul modelelor iPhone 11 și modelele din gama „12” vor avea câteva diferențe notabile la nivel hardware. Chiar dacă platforma principală, Apple A14 va fi aceeași, când vine vorba despre finisaje și camere, modelele Pro vor rămâne în avantaj.

iphone 12 size

iPhone 12 și 12 Plus vor fi livrate cu o construcție exterioară din aluminiu și cu sisteme de cameră duale, cu o cameră principală wide și una ultra-wide, ca în cazul iPhone 11. Modelele 12 Pro și 12 Pro Max vor veni în schimb cu ramă din oțel inoxidabil la exterior și cu sisteme cu trei camere + LiDAR, noul senzor pe care telefoanele îl „moștenesc” de la iPad Pro. Acesta va fi folosit pentru realizarea unor efecte mai credibile în cazul aplicațiilor de realitate augmentată.

În timp ce toate cele patru dispozitive vor fi echipate cu modem-uri 5G de la Qualcomm, doar iPhone 12 Pro și 12 Pro Max vor integra suport pentru rețelele de mare viteză mmWave. Variantele 12 și 12 Plus vor beneficia doar de suport pentru rețelele „non-standalone”, care oferă viteze crescute față de 4G, însă nu pot atinge performanțele rețelelor de frecvență mare.

Pețuri mai mari

Pentru că modelele iPhone 12 vor fi primele echipate cu tehnologii 5G și pentru că această tehnologie este mai scumpă decât 4G-ul de până acum, prețurile anumitor modele de iPhone vor crește semnificativ. Prețurile preliminarii sugerează că modelul de bază va rămâne neschimbat, în timp ce restul variantelor vor crește puțin câte puțin.

Iată cum ar putea arăta lista de prețuri pentru noile iPhone-uri care ar putea rămâne în ofertă după lansarea din septembrie:

  • iPhone SE 2020 – 399 dolari
  • iPhone SE Plus – 499 dolari
  • iPhone XR – 549 dolari  (costă acum 599 dolari)
  • iPhone 11 – 649 dolari  (costă acum 699 dolari)
  • iPhone 12 (5,4”) –  699 dolari
  • iPhone 12 Plus (6,1”) – 799 dolari (față de 699 dolari pentru iPhone 11)
  • iPhone 12 Pro (6,1”) – 1.049 – 1.099 (față de 999 dolari pentru iPhone 11 Pro)
  • iPhone 12 Pro Max (6,7”) – 1.149 – 1.199 (față de 1.099 dolari pentru iPhone 11 Pro Max)

Se pare că fiecare model în parte ar putea să crească în preț cu 50 sau chiar 100 de dolari/euro odată cu trecerea la 5G. În același timp, modelul de bază de iPhone rămâne cu preț neschimbat, dar cu ecran OLED mai mic, de 5,4” față de 6,1” LCD. Modelele care rămân în ofertă, XR și 11 se ieftinesc însă doar cu 50 de dolari, în timp ce modelele iPhone SE cu LCD și buton Home cu Touch ID intră în ofertă drept modele de bază, ultimele fără recunoaștere facială și decupaj în ecran.

Desigur, aceste informații se pot schimba pe parcursul următoarelor câteva luni, însă și anul trecut în aceeași perioadă aveam la dispoziție informații similare despre seria iPhone 11, care s-au dovedit a fi bazate pe informații reale. Totuși, fără o confirmare oficială din partea Apple, putem marca aceste informații drept „zvonuri”.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult