iPhone 12 Pro Max, echipat cu ecran la 120 Hz și suport pentru filmare 4k la 240 cadre pe secundă

26.08.2020
iPhone 12 Pro Max, echipat cu ecran la 120 Hz și suport pentru filmare 4k la 240 cadre pe secundă

Deși cu întârziere, Apple aduce tehnologii deja la modă printre posesorii de telefoane cu Android și la gama iPhone. Este vorba despre ecranul cu rată de refresh la 120Hz, așteptat pe modelul iPhone 12 Pro Max, cât și de un nou mod de captură high-speed care folosește rezoluție 4K.

Acționând după principiul „noi le facem mai bine”, Apple se alătură trendului pentru ecrane cu rată crescută de împrospătare a imaginii, livrând pe noul iPhone un ecran OLED cu rată de refresh la 120 Hz, care însă funcționează la 60Hz în majoritatea timpului. Nu, nu este vorba de vreo păcăleală din partea Apple, compania optimizând doar consumul bateriei incluzând în schemă și o tehnologie pentru rată variabilă de actualizare a imaginii, comutabilă în jos atunci cânt imaginile redate sunt predominant statice.

iPhone 12 Pro Max vine cu ecran OLED ultra-rapid și mod de captură slo-mo 4K

Astfel, telefonul va putea reda imagini mai fluide decât până acum, fără compromisul unui acumulator mai mare sau autonomie sesizabil redusă.

Aflat la fază de testare, un presupus exemplar iPhone 12 Pro Max apare deja într-o serie de poze-spion, surprinzând ecranul cu decupaj la fel de agresiv ca la modelul anterior. În mod evident, Apple înclină spre avantajele unei camere frontale mai performantă și set de senzori cuprinzător, administrând „bretonul” rezultat prin optimizări la nivelul interfeței iOS.

Potrivit detaliilor extrase din interfața iOS, utilizatorii vor putea obține clipuri slo-mo cu viteza de 240 cadre pe secunde, folosind rezoluție 4K. Secretul vitezei de captură crescute nu se oprește însă la senzorul optic, iPhone 12 Pro Max având nevoie și de un sistem de focalizare ultra-rapid, bazat pe tehnologie LiDAR. În plus, aplicația de captură ar urma să ofere și o funcție numită Enhanced Night Mode, permițând obținerea pe timp de noapte a unor poze cu nivel ridicat al detaliilor, doar dacă fixezi telefonul într-un tripod sau suprafață fermă, pentru evitarea mișcărilor involuntare.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult