iPhone 12 Pro Max: cameră mai bună decât 12 Pro, dar mai slabă decât Huawei P40 (DxOMark)

16.11.2020
iPhone 12 Pro Max: cameră mai bună decât 12 Pro, dar mai slabă decât Huawei P40 (DxOMark)

Nu a durat foarte mult până când DxOMark a publicat și rezultatele testelor pentru camera noului iPhone 12 Pro Max. Deja modelul iPhone 12 Pro a oferit o performanță peste așteptări, întrecând în performanță toate modelele lansate de Samsung anul acesta, iar modelul Pro Max se dovedește a fi și mai performant, însă nu cu foarte mult. Apple pare să ofere o performanță consistentă pe toată gama iPhone 12, cu mici particularități pentru fiecare în parte.

iPhone 12 Pro Max este echipat cu cel mai mare senzor de pe un smartphone Apple de până acum, cât și cu un obiectiv cu diafragmă f/1.6, cel mai deschis de până acum. De asemenea, acesta este primul care beneficiază de o cameră foto cu zoom 2,5x, față de 2x cum era disponibil până acum pe modelele anterioare. Nu în ultimul rând, Apple folosește și o cameră ultra-wide, dar nu una diferită față de cea de pe modelele mai mici și mai ieftine.

Camer iPhone 12 Pro Max aduce îmbunătățiri, dar nu foarte mari

Conform DxOMark, care a acordat modelului iPhone 12 Pro Max scorul agregat de 130 de puncte, care îl plasează pe locul al patrulea în clasament, imediat sub Huawei P40 Pro și deasupra iPhone 12 Pro, la capitolul fotografie, singurul model care îl întrece este Mate 40 pro. Chiar dacă alte telefoane au scoruri mai mari în clasament, acelea se datorează camerelor secundare precum ultra-wide sau zoom.

Testele DxO au lăudat focalizarea rapidă, expunerea corectă și chiar tonurile de culoare pentru fotografii în interior, în timp ce în lumină puternică, camera captează detalii la un nivel foarte înalt de calitate, iar clipurile video sunt înregistrate cu zgomot de imagine minim și stabilizare foarte eficientă. Totuși, față de alte telefoane, în fotografii avem o plajă dinamică mai mică, în timp ce în lumină slabă apare zgomotul de imagine destul de pronunțat. Iar fotografiile cu HDR schimbă tonul de culoare, ceva ce unii utilizatori nu vor aprecia.

iphone 12 pro max dxomark

Se pare însă că senzorul LiDAR, în timp ce oferă posibilitatea de a realiza fotografii portret în modul nocturn, nu rezolvă toate problemele de separare a subiectului de fundal. Firele de păr și anumite haine în continuare pot crea probleme pentru algoritmii Apple. Și nici la capitolul calitate video, cei de la DxOMark nu spun că Apple ar fi cel mai bun, ci pe locul al doilea, după Huawei Mate 40 Pro. Totuși, doar telefoanele Apple pot filma în HDR folosind standardul Dolby Vision.

Cert este că Apple a realizat o cameră foto performantă pentru iPhone 12 Pro Max, care este cu doar două puncte în fața modelului iPhone 12 Pro. Chiar și așa, este la distanță de numai câteva puncte de modelele considerate superioare în teste, precum Huawei P40 Pro, Xiaomi Mi 10 Ultra și Huawei Mate 40 Pro, fiecare având propriile avantaje și dezavantaje.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult