iPhone 12 și 12 Pro au fost cele mai bine vândute telefoane 5G din luna octombrie

23.12.2020
iPhone 12 și 12 Pro au fost cele mai bine vândute telefoane 5G din luna octombrie

Chiar dacă Apple a lansat târziu telefoane cu 5G pe piață față de alte companii, se pare că acestea au reușit repede să devină unele dintre cele mai populare de pe piață. În luna octombrie, când au fost lansate în magazine primele modele iPhone 12, acestea au reușit să vândă în scurt timp mai mult decât concurența. Desigur, față de celelalte modele din studiul Counterpoint, acestea au fost singurele lansate în luna octombrie.

Noile smartphone-uri din gama iPhone 12 au crescut adopția de dispozitive 5G

Noul studiu Counterpoint despre piața de telefoane echipate cu tehnologia 5G dezvăluie că în luna octombrie, iPhone 12 a fost cel mai bine vândut model de pe piață, cu 16% din total la nivel mondial. Imediat după, iPhone 12 Pro a fost cel de-al doilea cel mai bine vândut telefon 5G cu 8% din total. Următoarele locuri sunt ocupate de Galaxy Note20 Ultra 5G de la Samsung, Huawei Nova7 5G, Huawei P40 5G, Oppo A72 5G și alte câteva modele Huawei, Samsung și Oppo. Fiecare dintre acestea dețin între 2 și 4% din piață în luna octombrie.

Cu aceste cifre de vânzări, iPhone 12 a reușit să intre chiar și în clasamentul celor mai bine vândute 10 telefoane cu 5G din perioada ianuarie-octombrie 2020. Se pare că „apetitul” utilizatorilor de iPhone în primul rând pentru schimbarea de design și apoi pentru îmbunătățirile de performanță, cât și conectivitatea de generație nouă, s-a dovedit a fi destul de mare.

iphoen 12 5g sales

Cererea de iPhone 12 este așteptată să rămână la un nivel ridicat, mai ales acum, în perioada sărbătorilor. De altfel, telefoanele sunt greu de găsit în stoc în toată lumea, în ciuda prețurilor foarte mari.

Deja vorbim despre informații noi referitoare la generația iPhone 13, care ar putea fi livrată cu ecrane la 120 Hz, un decupaj mai mic în ecran, iar modelul de top, iPhone 13 Pro Max, ar putea fi primul model care renunță complet la port-ul Lightning.

sursa: Counterpoint

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult