iPhone 12 va fi livrat fără încă un accesoriu „standard”

30.09.2020
iPhone 12 va fi livrat fără încă un accesoriu „standard”

Deghizată în preocupare față de protejarea mediului înconjurător, campania Apple pentru reducerea costurilor de fabricație iPhone 12 se încheie cu eliminarea completă a pachetului de accesorii standard.

iPhone 12 și atât!

Am aflat deja despre planul Apple de a scoate adaptorul AC din pachetul cu accesorii iPhone 12, livrate ca dotare standard în cutia fiecărui telefon comercializa. Până la un punct, argumentul protejării mediului înconjurător este unul perfect valid, majoritatea vânzărilor iPhone 12 fiind îndreptate spre consumatori care doar își înlocuiesc iPhone-ul actual cu unul de generație nouă. Cel mai adesea, aceștia dețin deja unul sau mai multe încărcătoare iPhone perfect compatibile cu modelul nou lansat, rămase din pachetul modelului anterior. Pentru aceștia, încă un adaptor AC doar ar adăuga la colecția de accesorii inutile uitate prin sertare sau, mai rău, ar ajunge direct la gunoi împreună cu ambalajul confecționat din materiale reciclabile. Însă pentru cei care abia acum fac trecerea în tabăra Apple cumpărând un exemplar iPhone 12, achiziționarea unui adaptor AC condiționează practic folosirea telefonului mobil, reprezentând o cheltuială suplimentară inevitabilă.

Lucrurile stau chiar mai rău în cazul setului de căști EarPods cu fir, incluse în pachetul standard cu accesorii. Dacă este folosit zilnic, accesoriul va acumula uzură considerabilă în cei 1-3 ani, cât este durata rezonabilă de utilizare a unui iPhone nou, refolosirea aceluiași set de căști și cu următoarea generație iPhone nefiind chiar de dorit.

Deși nu este confirmată de Apple în mod oficial, scoaterea setului de căști din pachetul cu accesorii iPhone este sugerată de indiciile apărute în codul iOS 14.2. Concret, Apple a înlocuit expresia “the supplied headphones” din meniurile afișate utilizatorilor cu “headphones”.

Un posibil argument pentru decizia luată este noua modă a căștilor wireless, versiunea cu fir a căștilor EarPods fiind pur și simplu un accesoriu demodat, pe care prea puțini utilizatori îl mai folosesc. Probabil că o consecință directă va fi și eliminarea adaptorului Lightning la Jack 3.5mm, cei care încă preferă căști de tip analogic rămânând să refolosească adaptorul pe care (probabil) îl dețin deja.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult