Cum arată singurul accesoriu care va fi livrat în cutia iPhone 12: cablul Lightning cu înveliș textil. FOTO

25.09.2020
Cum arată singurul accesoriu care va fi livrat în cutia iPhone 12: cablul Lightning cu înveliș textil. FOTO

Zvonurile din urmă cu câteva luni sugerau că Apple va scoate majoritatea accesoriilor din cutia modelelor iPhone 12. Dacă până de curând aceste vești puteau fi trecute cu vederea, fiind greu de verificat, compania a anunțat săptămâna trecută că ceasurile din gama Apple Watch vor fi livrate fără un încărcător în cutie. Astfel, ne putem aștepta ca și iPhone-urile să fie livrate de acum înainte fără un adaptor de priză. Totuși, ceea ce vom găsi în pachetul iPhone 12 ar putea fi un cablu Lightning de înaltă calitate, care a apărut acum în primele fotografii.

Apple ar putea rezolva o mare problemă a cablurilor Lightning de iPhone din trecut: rezistența

Apple produce deja cabluri cu înveliș textil, care ar trebui să fie semnificativ mai rezistente, pentru monitorul Apple Pro XDR Display, un model Thunderbolt 3 cu viteză maximă și un preț foarte mare. Astfel, compania pare să fi prins experiență cu aceste materiale și acum va produce și cabluri Lightning pentru iPhone din aceleași materiale. Ba le va și include în cutia telefoanelor, chiar dacă acesta ar putea fi singurul accesoriu din pachet.

Cablurile Lightning de iPhone sunt notorii printre utilizatorii de dispozitive iOS că nu sunt foarte rezistente. În timp, învelișul din plastic se rupe și nu rămâne doar o problemă vizuală. După o vreme, această deteriorare duce la distrugerea cablului, putând duce chiar și la deteriorarea dispozitivului încărcat, în anumite situații. Singura soluție este să cumperi un alt cablu, de preferat unul original sau măcar licențiat oficial, întrucât cele chinezești din comerț s-ar putea să fie complet respinse de telefoane. Cablurile Lightning necesită un cip special integrat în mufă, care controlează încărcarea. Multe modele chinezești nu oferă acest cip sau încearcă să îl cloneze, dar nu funcționează de fiecare dată.

iphone lightning

Noul cablu ar trebui să fie mult mai rezistent și este unul de tip Type-C to Lightning, la fel cum a fost integrat și în cutiile noilor modele iPad și cum găsim și în cutiile modelelor iPhone 11 Pro. Astfel, în sfârșit, Apple permite cu cablul din pachet să conectezi un iPhone la un MacBook fără să cumperi un cablu nou sau să folosești un adaptor. Mai mult, acest cablu poate fi conectat direct la un adaptor de priză de MacBook sau iPad pentru încărcare rapidă.

Probabil că pe asta se bazează și Apple când plănuiește să scoată adaptorul de priză din pachet: că ai deja un adaptor compatibil prin casă. Desigur, compania va avea la vânzare noul adaptor de priză pe 20W la vânzare separat, cel care este livrat acum în cutia modelelor iPad.

iphone lightning

sursa: Phone Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult