iPhone 12 va fi mai scump decât iPhone 11, chiar și fără încărcător și căști

21.09.2020
iPhone 12 va fi mai scump decât iPhone 11, chiar și fără încărcător și căști

Zvonurile din ultimul an sugerau că iPhone 12, modelul de bază din noua gamă de dispozitive Apple, ar putea fi lansat la un preț mai mic decât iPhone 11 de anul trecut, care la rândul său a fost mai ieftin decât iPhone XR. Se pare însă că acest lucru nu va fi posibil, tehnologiile noi introduse pe noile dispozitive fiind mai scumpe decât ne așteptam până acum. Astfel, prețul iPhone 12, în varianta cu ecran de 5,4” ar putea să se întoarcă din nou la peste 700 de dolari.

iPhone 12 va fi mai scump decât se zvonea inițial

Conform unui leaker chinez de pe Weibo numit „Mobile chip master”, Apple nu va scădea prețul iPhone 12, așa cum ne așteptam. Se pare că atunci când vine vorba despre costuri de producție, noile modele se dovedesc a fi mai scumpe decât în trecut. Astfel, ar fi greu să păstreze chiar și prețurile de anul trecut, deci iese din discuție ieftinirea de la an la an. Aparent, prețul componentelor este semnificativ mai mare, cu un nou modem și antene pentru 5G, camera 3D de pe față pentru Face ID și ecranul OLED fiind cele mai scumpe.

Având în vedere că Apple plănuiește să scoată din cutia noilor dispozitive atât încărcătorul de priză, cât și căștile EarPods, este posibil ca fanii Apple să nu fie prea încântați de noile modele mai scumpe. Cu un preț de pornire care se zvonește a fi pe la 749 de dolari americani, cât costa și iPhone XR în urmă cu doi ani, vei primi un telefon de dimensiuni mai mici, cu 5G, dar fără accesorii în pachet. Apple va vinde însă separat un nou adaptor de priză cu încărcare rapidă la 20W, același care a debutat și pe noile modele de tablete iPad.

Se pare însă că Apple va rămâne în urmă cu producția de iPhone 12. Compania va avea la dispoziție 80 de milioane de cipuri Apple A14 până la sfârșitul anului 2020. Totuși, doar 70 de milioane ar putea fi folosite pentru producția de telefoane, restul urmând a fi redirecționate către iPad Air 4, care folosește același cip. În consecință, Apple ar putea livra cu 10 milioane de unități de iPhone 12 mai puține decât proiecțiile inițiale. Totuși, analiștii de afaceri se așteaptă ca iPhone 12 să fie o serie de succes pentru Apple, în ciuda faptului că modelul de bază va fi mai scump. De asemenea, întârzierile nu vor afecta vânzările foarte mult, întrucât va fi prima generație de la Apple echipată cu 5G, iar fanii vor dori să cumpere.

via GizChina

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult