iPhone 12 vs. Galaxy Note20 Ultra: care telefon este mai rapid. VIDEO

24.11.2020
iPhone 12 vs. Galaxy Note20 Ultra: care telefon este mai rapid. VIDEO

Seria de telefoane iPhone 12 este acum pe piață în toată lumea și în toate variantele, iar testele de performanță sugerează că acestea sunt unele dintre cele mai performante de pe piață. Desigur, mulți dintre posibilii clienți vor să vadă comparații directe, iar acestea sunt greu de obicei de făcut, întrucât cele două sisteme de operare, iOS și Android, funcționează destul de diferit. Totuși, există câteva teste de performanță care oferă rezultate reale, precum Speed Test G. Iată cum se compară modelul iPhone 12 standard cu Galaxy Note20 Ultra în acest test.

Speed Test G este un test realizat de către site-ul Android Authority și include o serie de teste care variază de la puterea de procesare CPU, puterea de procesare GPU și alte câteva cazuri de utilizare cu aplicabilități reale (precum adăugarea de blur pe o fotografie, de exemplu).

iPhone 12, mai rapid decât Galaxy Note20 Ultra

Pe telefoanele de top, testul Speed Test G durează puțin peste un minut pentru a trece prin fiecare dintre cazurile de testare. Totuși, modelul iPhone 12 a reușit să întreacă Galaxy Note20 Ultra cu mai bine de 10 secunde. Și nu vorbim despre varianta echipată cu chipset Exynos 990 5G din Europa, ci despre cea cu Snapdragon 865+, din SUA.

Chipset-ul Apple A14 Bionic, dezvoltat pe arhitectura pe 5nm, pare să se descurce mai bine în toate situațiile, terminând testele mai repede decât modelul de la Qualcomm pe 7nm. De altfel, diferențele majore sunt evidente în special în testele de grafică 3D, unde Apple are un avantaj foarte mare.

Curios este însă faptul că Apple folosește un procesor cu 6 nuclee, față de unul cu 8 nuclee în cazul procesorului Qualcomm, iar pe iPhone,  chiar și în testele multi-core, tot telefonul Apple reușește să fie mai rapid.

Rezultatul final a fost că iPhone 12 termină Speed Test G într-un minut și trei secunde, în timp ce Galaxy Note20 Ultra a terminat testul într-un minut și 16 secunde. Diferențele nu sunt nici pe departe majore, însă demonstrează faptul că Apple poate în continuare să producă procesoare puternice, care au un avans clar față de concurență.

sursa: Android Authority

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult