iPhone 13 apare în noi imagini 3D: notch mai mic și camere dispuse pe diagonală

14.04.2021
iPhone 13 apare în noi imagini 3D: notch mai mic și camere dispuse pe diagonală

Probabil că în fiecare an, cel mai mult se scrie în presa de tehnologie despre următoarele modele de iPhone, iar asta se întâmplă în principal pentru că Apple este o companie foarte secretoasă, lucru care stârnește și mai mult curiozitatea celor pasionați de acest domeniu. Totuși, în fiecare an apar tot felul de informații înainte de lansarea oficială, care de multe ori se dovedesc a fi adevărate. Nu sunt așteptate mari schimbări la capitolul design în 2021, însă se pare că Apple va încerca să diferențieze totuși seria iPhone 13 de modelele iPhone 12 din 2020.

iPhone 13 va primi o mică schimbare la nivelul camerelor foto

O serie de imagini 3D realizată de 91mobiles și mysmartprice, surse de încredere pentru astfel de leak-uri, arată că Apple nu doar că va micșora decupajul din ecran al seriei iPhone 13, însă va schimba puțin și design-ul camerei de pe spatele modelului standard. Astfel, va fi mai ușor să îți dai seama de la distanță dacă un telefon este vechiul iPhone 12, sau noul iPhone 13, odată ce acestea ajung în magazinele de specialitate.

Forma generală nu pare să fie schimbată. Telefonul adoptă același design cu margini drepte, care a apărut anul trecut pe iPhone 12, inspirat la rândul său de seriile iPhone 4 și 5. Prima diferență evidentă este notch-ul mai îngust, care sugerează că Apple a dezvoltat un nou senzor TrueDepth. Totuși, decupajele din notch sugerează că este vorba în continuare despre un sistem realizat din trei componente: camera IR, proiectorul de lumină și proiectorul de puncte, alăturate camerei frontale. În consecință, difuzorul de apeluri se mută câțiva milimetri mai sus.

Pe partea din spate, camera foto se regăsește în aceeași poziție, în colțul din stânga-sus, dar camerele sunt dispuse diferit. Față de orientarea pe verticală, pe care am întâlnit-o încă de la iPhone X, modelul iPhone 13 va dispune cele două camere, wide și ultrawide, în diagonală, iar microfonul și blitz-ul vor umple colțurile unde nu sunt prezente camere foto. Probabil că modulul pentru iPhone 13 Pro nu va fi foarte diferit față de cel de pe iPhone 12 Pro.

iPhone 13 Pro va fi în mare parte neschimbat

De altfel, imaginile cu iPhone 13 Pro arată un design absolut identic față de iPhone 12 Pro din prezent, cu un ecran decupat mai puțin în partea de sus. Se pare că Apple nu va insista cu foarte multe upgrade-uri nici la capitolul hardware intern pe următoarea generație de telefoane. Ecrane mai rapide pe modelele Pro și un chipset mai puternic vor fi singurele diferențe notabile. Abia din 2022 și 2023 ne putem aștepta la alte modificări.

sursa: 91mobiles, mysmartprice

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult