iPhone 13 Pro Max va primi o cameră îmbunătățită. Modelele inferioare vor „moșteni” camera Max din 2020

01.04.2021
iPhone 13 Pro Max va primi o cameră îmbunătățită. Modelele inferioare vor „moșteni” camera Max din 2020

Ming-Chi Kuo, analistul de afaceri taiwanez, rămâne o sursă credibilă de informații despre Apple, chiar dacă noile decizii luate de companie doresc să oprească scurgerile de informații în rândul angajaților. Cel mai nou raport trimis de Kuo către clienții săi spune că Apple va îmbunătăți semnificativ camera de pe noul iPhone 13 Pro Max, în timp ce camerele de pe modelele inferioare vor „moșteni” camera principală de pe modelul de top actual. De asemenea, se pare că toate celelalte camere vor primi upgrade-uri în 2021.

iPhone 13 Pro Max ar putea veni cu îmbunătățiri în lumină slabă

Conform informațiilor noi publicate de Kuo, iPhone 13 Pro Max va reprezenta un pas înainte pentru seria de smartphone-uri Apple la capitolul captură foto și video. În primul rând, acest model va folosi un obiectiv cu deschidere mai largă, f/1.5 față de f/1.6 pe iPhone 12 Pro Max. Astfel, performanța pe timp de noapte și în interior va fi mai bună, obiectivul putând capta mai multă lumină.

Apoi, toate modelele, de la iPhone 13 Mini la iPhone 13 standard și iPhone 13 Pro, vor adopta senzorul și stabilizarea pe senzor de la modelul iPhone 12 Pro Max. Vorbim despre un senzor de dimensiuni mai mari, cu o stabilizare îmbunătățită față de stabilizarea optică de pe modelele anterioare.

În cele din urmă, se pare că Apple va investi eforturi în îmbunătățirea camerei ultrawide. Aceasta a debutat pe seria iPhone 11 și nu era tocmai impresionantă nici la momentul apariției. Pe seria iPhone 12, Apple a decis să nu upgradeze nici senzorul și nici obiectivul acestei camere, iar rezultatele au fost similare. Anul acesta, camera ultrawide de pe seria iPhone 13 ar putea fi livrată cu un obiectiv f/1.8 față de f/2.4, care ar oferi de asemenea o îmbunătățire semnificativă în lumină slabă.

Procesorul Apple A15 ar putea veni cu îmbunătățiri minore la capitolul performanță

Alte îmbunătățiri pentru întreaga serie ar putea fi utilizarea unui procesor nou, Apple A15, care va folosi un proces de fabricație îmbunătățit. TSMC va oferi procesul de fabricație N5P în 2021, care oferă îmbunătățiri de 15% la capitolul de eficiență energetică, care ar putea însemna un aport de performanță mic, de 7%. Totuși, procesoarele Apple A14 de la Apple sunt deja destul de performante, așa că reducerea consumului de energie și puțină performanță în plus ar fi mai mult decât de ajuns pentru majoritatea utilizatorilor.

În prezent, există zvonuri despre anunțuri de noi dispozitive de la Apple în luna aprilie, avem deja un anunț oficial pentru WWDC în luna iunie și așteptăm lansarea modelelor iPhone 13 abia în septembrie.

sursa: Phone Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult