iPhone 15 ar putea avea o cameră mai performantă decât 15 Pro

06.08.2023
iPhone 15 ar putea avea o cameră mai performantă decât 15 Pro

Seria iPhone 15 este așteptată cu îmbunătățiri importante la mai multe capitole, însă unele upgrade-uri ar putea veni doar pe anumite variante. De exemplu, modelele Pro vor primi un ecran îmbunătățit, cu margini foarte subțiri, în timp ce modelele non-Pro sunt acum așteptate cu o cameră principală de generație nouă cu un senzor performant, care nu va fi prezent pe modelele mai scumpe.

iPhone 15 și 15 Pro vor avea fiecare propriile avantaje față de celălalt

Știm deja că noile ecrane de pe seria iPhone 15 Pro vor avea o ramă neagră mai subțire în jurul ecranului, iar diferența va fi de 0,7mm, de la 2,2mm la 1,5mm. Pe hârtie, aceasta nu pare să fie o diferență mare, dar o imagine care arată o comparație vizuală între cum ar putea arăta un iPhone 15 Pro față de un 14 Pro demonstrează cât de important va fi acest aspect la nivel estetic. Aceste ecrane vor fi dezvoltate folosind o nouă tehnologie OLED, numită LIPO (low-injection pressure over-molding). Astfel, modelele iPhone 15 Pro ar trebui să fie telefoanele cu cea mai subțire ramă din piață la momentul lansării.

iphone 15 pro 14 pro

Cei care nu vor alege variantele mai sucmpe, Pro, vor primi de asemenea upgrade-uri. Față de generația iPhone 14, modelele iPhone 15 vor primi de asemenea Dynamic Island, deci se renunță complet la „notch”, iar acum, analistul Ming-Chi Kuo sugerează că iPhone 15 ar putea avea o cameră mai performantă decât iPhone 15 Pro.

Se pare că dificultăți în producție a dus la anularea planurilor de a integra camere cu senzori pe straturi de la Sony pe toată generația iPhone 15. Dintr-un motiv sau altul, versiunile 15 Pro vor fi livrate cu același senzor de anul trecut, de 48 megapixeli, pe camera principală, în timp ce variantele iPhone 15 și 15 Plus vor folosi senzori „stacked”. Aceștia pot capta mai multă lumină, întrucât au componentele suprapuse, și ocupă fiecare întreaga suprafață a senzorului. Totuși, acest senzor va fi mai mic, deci există posibilitatea ca rezultatele finale să fie comparabile, de fapt. Rămâne de văzut dacă aceste informații se vor confirma odată cu lansarea de pe 13 septembrie.

Ce știm însă este că modelul „Max/Ultra” va primi o cameră cu zoom periscopică, iar toate modelele iPhone 15 vor primi mufa USB-C, în locul vechiului Lightning proprietar.

sursa: yeux1122

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult