iPhone 15 Pro ar putea fi primul telefon cu 2 TB stocare internă

08.08.2023
iPhone 15 Pro ar putea fi primul telefon cu 2 TB stocare internă
foto: Apple Insider

Modelele iPhone 15 Pro ar putea fi echipate cu cea mai mare stocare de pe smartphone-uri de până acum. Se pare că toate pragurile de stocare vor fi dublate, de la cea mai mică opțiune, până la cea mai mare din prezent. Astfel, vom avea modele iPhone 15 Pro care pornesc de la 256 GB în varianta de bază, renunțând pentru prima dată la cea de 128 GB, și până la 2 TB de stocare internă, mai mult decât este livrat standard în majoritatea laptop-urilor din piață.

Modelele iPhone 15 Pro ar putea dubla stocarea minimă și maximă

Conform yeux1122, un leaker cunoscut, citat și de către 9to5mac, Apple ia în considerare lansarea unei versiuni de iPhone cu spațiu de stocare de 2 TB. Informațiile ar veni chiar de la un furnizor de componente Apple, ceea ce înseamnă că aceste discuții au avut loc.

Aceste modele ar fi dedicate în special creatorilor de conținut, care realizează foarte multe filmări la calitate înaltă. De câteva generații deja, iPhone-urile pot filma în format ProRes în 4K și Full HD. Aceste fișiere ocupă extrem de mult spațiu în comparație cu filmările standard în H.264 și H.265, iar un model de 2 TB ar putea stoca mai multe ore de filmare la calitate maximă.

De altfel, modelele de 128 GB din seriile iPhone 13 Pro și 14 Pro, erau limitate la filmare în ProRes doar în Full HD, chiar dacă erau capabile să filmeze și în 4K la acea calitate. Motivul pentru limitare era chiar spațiul de stocare insuficient. Acum însă, cu 256 GB în varianta de bază, toate iPhone-urile din gama Pro vor putea filma la calitate maximă.

Trecerea de la 128 GB la 256 GB va reprezenta, cel mai probabil, și o scumpire semnificativă a prețului de bază pentru iPhone 15 Pro. Cu siguranță, Apple nu va oferi varianta de 256 GB la același preț la care vindea generația precedentă cu jumătate din stocare.

Totuși, nu știm dacă aceste discuții dintre Apple și furnizorii săi au ajuns la o finalitate. Vom afla dacă Apple va lansa într-adevăr telefonul cu 2 TB de stocare pe 13 septembrie, când este așteptat evenimentul de lansare al telefoanelor iPhone 15. Având în vedere că modelul de 1TB din prezent este vândut în SUA la 1.499 dolari (fără taxe), respectiv 1.949 euro (taxe incluse), varianta de 2 TB va costa cu siguranță semnificativ mai mult.

sursa: yeux1122

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult